To je to što me zanima!

'Iz dječakove glave smo izvukli dvadesetak komadića metala...'

Lubanja je dječaku iz Letovanića koji je stradao u eksploziji u utorak popodne pukla na pet, šest mjesta. Sve je nalikovalo ratnim ozljedama. Na sreću, dječak se zasad dobro oporavlja
Vidi originalni članak

Dječak se razbudio i za sad je dobrog stanja. Razgovarali smo, razumije što se zbiva oko njega. Na jedinici je intenzivnog liječenja gdje ćemo promatrati stanje još najmanje dva do tri dana.

Strahujemo da ne dođe do infekcije jer je mozgovno tkivo bilo izloženo, a rana na glavi onečišćena prljavštinom, opisuje neurokirurg dr. Miroslav Gjurašin stanje dječaka (11) iz Letovanića kraj Siska koji je u jučer poslijepodne stigao u Kliniku za dječje bolesti Zagreb. 

STRAVA U LETOVANIĆU Kobna igra: Dječaku je posuda s karabitom slomila lubanju

Dječak se s društvom zabavljao karabitom koji je stavio u metalnu posudu. U eksploziji se metalna posuda razletjela na sitne komade koji su dječaka pogodili u glavu kao šrapneli. Hitna ga je odvezla u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

- Kad je došao imao je frakturu lubanje na nekoliko mjesta i veliku otvorenu ranu na glavi. Komadići metala plave boje zaboli su se u kožu i kosti glave te u tkivo mozga. Izvukli smo dvadesetak komada veličine do nekoliko milimetara svaki - dodao je Gjurašin.

Operacija je trajala više od tri sata, a nadaju se kako će se dječak izvući bez trajnih posljedica.

Dječaka iz Lipovljana će kazneno prijaviti

Dječak iz Lipovljana koji je u utorak, 1. siječnja, elektrodetonatorskom kapislom ozlijedio šaku bit će i kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku, doznaje se u policiji.

Informaciju o kaznenoj prijavi zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari protiv maloljetnika policija je objavila nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Policija je u istraživanju utvrdila da je maloljetnik u prostoriji kućne radionice na Novu godinu oko 16.30 sati, spajanjem na punjač akumulatora aktivirao kapislu i tom je prilikom zadobio lakše ozljede šake pa mu je liječnička pomoć pružena u pakračkoj Općoj bolnici. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • vozi Miško 03.01.2019.

    Pa ne kužim u koju je to posudu stavio da mu se razletjela. Staviš u praznu limenu posudu od boje, začepiš, staneš nogom na nju i na malu rupicu odozada ubaciš iskru upaljačem. I nemaš brige, s burazom sam tako pucao na stotine puta i nikad nikome ništa. Po meni, daleko bezopasnije od petardi koje ti mogu puknuti u ruci, naknadno eksplodirati, itd., itd. U što je to ovaj stavljao, da mi je samo znati.

  • portirije 03.01.2019.

    kujundžić mora otići. zašto hitna nije došla prije eksplozije pa spriječila maloga da puca? zašto bero, grmoja i sinčić ne skupljaju potpise?

  • Liliana_1 03.01.2019.

    Neobrazovani ljudi svašta dopuštaju djeci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare