To je to što me zanima!

Dječak stradao u eksploziji bori se za život: Ima teške opekline

Dječaci od 16 i 14 godina iz njihova mjesta bili su u kuhinji u utorak oko 19.20 sati, kad je došlo do jake eksplozije. Dvije godine stariji dječak je teško nastradao
Vidi originalni članak

Tragedija, tragedija, što drugo reći, samo su ponavljali mještani zaseoka Škrapiće u srijedu ujutro nakon što su čuli da su dva mladića iz njihova mjesta teško stradala u eksploziji.

U zaseoku kraj Primorskog Doca, sela u trogirskom zaleđu, na samoj granici Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, svi su još u šoku. Dječaci od 16 i 14 godina bili su u kuhinji u utorak oko 19.20 sati, kad je došlo do jake eksplozije. Dvije godine stariji dječak je teško nastradao.

- Pacijent koji nam je sinoć dovezen iz Primorskog Doca ima teške opekline te ne možemo davati nikakvu prognozu s obzirom na takav stupanj opeklina. Priključen je na respirator - rekao je Nenad Karanović, šef Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.

Navodno je zadobio opekline po cijelom tijelu i liječnici se bore za njegov život.

Dvije godine mlađi dječak prošao je s lakšim ozljedama, najvjerojatnije jer je bio udaljeniji od mjesta eksplozije. I on je u bolnici.

Prema neslužbenim informacijama, eksplodirala je kanta s gorivom koja se nalazila nedaleko od peći na drva.

Ozlijeđeni radnici i dalje u teškom stanju

Prije nekoliko dana u eksploziji u silosu u Vranjicu kraj Splita slične ozljede zadobila su dva radnika (27 i 44 godine). 

Šef Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intezivno liječenje splitskog KBC-a Nenad Karanović je rekao da je njihovo stanje i dalje teško, da su životno ugroženi te da ima određenih pogoršanja u vezi s kardiocirkulacijskom funkcijom. Dodao je da dobivaju pojačanu potporu organima.

Osim njih, ozlijeđena su još tri radnika, ali lakše. Teško ozlijeđeni radnici operirani su dva puta i smješteni su u Jedinici intenzivnog liječenja splitskoga KBC-a.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • marijo16 02.05.2017.

    Nek im gospodin pomogne.Amen

  • Poison Ivy † 19.04.2017.

    Može li auor objasniti prvu rečenicu? "Dječaci od 16 i 14 godina iz njihova mjesta"?????? Čijeg mjesta? Sami iz svog mjesta?

  • _Varešak_ 19.04.2017.

    Svima nastradalim želim oporavak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare