To je to što me zanima!

Dječaku koji nije imao uši liječnici ugradili plastične

Velika Britanija: Joshua Bull dobio je umjetne uši koje skida samo kad spava. Pomoću njih može napokon normalno čuti i ne srami se svog izgleda
Vidi originalni članak

Dječak Joshua Bull (9) se rodio s malim kožnim zaliscima umjesto ušiju. Imao je potpuno začepljene slušne kanale i gotovo ništa nije mogao čuti. Njegova majka Lesly (39) rekla je kako je morala vikati da bi je dječak tek slabo čuo. Prvu od sedam operacija kirurzi su izveli kad je dječak imao dvije godine. Ugradili su mu košćicu u lubanju koja služi kao premosnica preko zatvorenog slušnog kanala. Tako je Joshua prvi put mogao čuti.
- Jako je zaostajao u govoru od svojih vršnjaka, ali nakon operacije je izvanredno napredovao - rekla je njegova majka. No kako je rastao, više ga je počeo brinuti izgled. Iako su svi bili pažljivi prema njemu, zamijetio je da ljudi "zure" i šapuću. Majka Lesly odvela ga je kirurgu Davidu Proopsu, u dječju bolnici u Birminghamu. Proops je dječaku ugradio umjetne uši i nove premosnice za sluh te je napokon mogao bez srama pred svoje vršnjake. Umjetne uši Joshua skida samo dok spava, a u šali ih je usporedio s naočalama.
- Oduševljen sam! Nikad nisam mislio da plastične uši mogu biti tako dobre! - rekao je Joshua.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Noella 02.05.2008.

    Odad,uši koje su napravljene ovom dječaku se mogu skidati,pa na slici nije ništa čudno,ali naslov je potpuno pogrešan,jer mu uši nisu ugradili,nego izradili.

  • odad 02.05.2008.

    ovo je loša i očita fotomontaža... ne kužim razlog ali ... ista kravata ... isto odijelo... fotografija je malo povečana tamnija i kontrasnija ..isti izraz na licu i iste sjene... je li 1.april ili nedostatak tema.

  • dbanon_ri 02.05.2008.

    Srečom za nesretno djete da živu u UK, ovjde bi od bandića dobio gratis ulaznicu na fensi-šmensi stadion. Sluh mu ne bi trebao, sve bi vidio na veeeeelikom ekranu

Komentiraj...
Vidi sve komentare