To je to što me zanima!

Mladiću u Mirkovcima pao koš na glavu, prevezli ga u bolnicu

Mladić (15) je neko vrijeme bio bez svijesti, a Hitna pomoć ga je u bolnicu odvezla sa Schanzovim ovratnikom. Navodno ima dva slomljena rebra i lakši potres mozga
Vidi originalni članak

Igrajući nogomet s prijateljima, 15-godišnjaku je u nedjelju oko 17 sati na igralištu osnovne škole "Nikola Tesla" u Mirkovcima, nedaleko od Vinkovaca, pao koš na glavu. Tinejdžer M.M. je neko vrijeme bio bez svijesti, a Hitna pomoć ga je u bolnicu odvezla sa Schanzovim ovratnikom. Navodno ima dva slomljena rebra i lakši potres mozga.

Prema priči očevidaca, konstrukcija koša, koji je pao na mladića, bila je derutna i dotrajala. Mještani Mirkovaca već dugo traže da se sporni koš ukloni i zamijeni novim. Tijekom utakmice mladić se,  u žaru proslave postignutog koša, objesio za konstrukciju koja je doslovno popustila pod težinom i pala na njega.

Ravnatelj škole, Anto Vidović je kazao kako je u vinkovačkoj bolnici posjetio ozlijeđenog M. M., koji je prošle godine završio osmi razred u mirkovačkoj školi, i da je dobro, ali će noć provesti u bolnici. Vidović kaže kako školsko igralište nije obnavljano od 1965. pa ga ne čudi što je došlo do nezgode, koja je, srećom prošla bez ozbiljnijih posljedica.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • gordi 19.03.2012.

    financirajte obnove igrališta, umjesto gay parade......

  • partibrejkerica 19.03.2012.

    Za ovu tragediju (nadajmo se da bude s dečkom sve ok) je isključivo kriva škola! Škola mora (za izvodjenje) nastave imati osigurane i sigurne prostorije - slijedeći dežurni krivac je nadležno Ministarsrtvo. Treba tužit školu i mir! Ravnatelja smjenit i isto tako profesora kineziologije. Znali su i nisu reagirali. Dotrajali i opasni po život "instrumenti" se moraju popraviti ili maknuti (zaštititi). To što je do nesreće došlo u trenutku kada nastave nije bilo - nije izgovor. Škole i školska igrališta bi morala biti zatvorena, ogradom i objekt kao takav bi morao biti pod zaštitom jedne ad agencija za osiguranje. Tako je to kod nas! A onaj tko preskoči takvu ogradu, odgovara za to. Kako u ovom slučaju toga tamo očito nema, ima za to odgovornih osoba i institiucija. Još malo pa će nam neko dijete pasti kroz prozor škole jer su prozori bili dotrajali i djete, mladić, djevojka su se naslonili i popustio prozor i hopa tragedija. Pa gdje to mi živimo. Istina je prije su pred zgradama bili oni fol "golovi" za prašenje tepiha, koji prije 30-40 godina nisu bili učvršćeni kako treba. Brat mi je sa deset godina poginuo u dječjoj igri na tim metalnim neučvršćenim "golovima".

  • GoranChasm 19.03.2012.

    Kakvih sve bolesnih komentara ima. Negde sam procitao komentar na ovu nesreću "nadam se da je Srbin". Meni nije jasno kako ljudi kod ovakve nesreće mogu spominjati nacionalnost ili bilo šta drugo .Zar nije jedino bitno da momak ozdravi i da se u toj školi(i ostalima) postavi adekvatna oprema i rekviziti kako bi se klinci mogli bezbrižno igrati? A za sve koje zanima, momak je Srbin, ima 15 godina i doselio je u Mirkovce prije 5 godina.Tako da prestanite da serete više o ratu, braniteljima,ustašama,četnicima, partizanima,boljševicima... Dosta je bilo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare