To je to što me zanima!

'Djeci i mladima nedostaje sna, škola bi trebala početi u 9 sati'

Jedno od najnovijih istraživanja na ovu temu pokazuje da pomicanje početka nastave za oko sat vremena produžava san tinejdžera, poboljšava ocjene i pažnju na satu, napisao je Puljak na Facebooku
Vidi originalni članak

Ivica Puljak, član predsjedništva stranke Pametno, profesor i znanstvenik, na svom je Facebook profilu napisao da bi škola trebala počinjati u 9 umjesto u osam sati.

Poziva se na istraživanje prema kojemu kasniji početak nastave dobro utječe i na spavanja i na ocjene tinejdžera.

- Djeca i mladi su sve više neispavani. Jedno od mogućih rješenja je da škola započne kasnije, u 9h, umjesto u 8h. Jedno od najnovijih istraživanja na ovu temu pokazuje da pomicanje početka nastava za oko sat vremena produžava san tinejdžera, poboljšava ocjene i pažnju na satu. Naravno, prije toga treba sve škole organizirati u jednoj smjeni. Može li se ovo realizirati? Naravno da može, kad se bude htjelo. #SamoPametno - napisao je Puljak.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • crni2012 03.04.2019.

    Ako sam ja mogao ici u 8 u skolu mogu i oni. Sta izmisljate gluposti.

  • nori 🖖 20.12.2018.

    U podne ko u Crnoj Gori

  • Marastojaković 20.12.2018.

    U normalno svijetu škola počinje u 9,00 sati pa djeca mogu normalno da se naspavaju, a večernji izlasci počinju u 20,00 sati i završavaju najkasnije u 02,00 sata tako da su svi normalno naspavani, a kod nas je sve naopako izlasci srednjoškolaca u 23,00 sata navečer, pa pitam vas ja da li je to normalno jer onaj tko se vrati u 04,00 ujutro treba dva dana da normalizira svoj bioritam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare