To je to što me zanima!

Dječja klinika u Klaićevoj ulici više neće biti u sastavu KBC-a

Iz Ministarstva zdravlja priopćili su kako bi se Dječja klinika u Klaićevoj trebala spojiti s još tri dječje bolnice ta bi se osnovala jedna nacionalna dječja bolnica
Vidi originalni članak

Upravno vijeće KBC-a Sestara milosrdnica odlučilo je da će Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici izdvojiti iz sastava KBC-a te će tako postati samostalna ustanova, piše HRT. Odluku su donijeli nakon što je Ustavni sud neustavnom proglasio odluku o spajanju bolnica u Zagrebu koje je 2010. godine proveo ministar zdravstva Darko Milinović. 

Dječja klinika u Klaićevoj bi se s Dječjom bolnicom Srebrnjak, Psihijatrijskom bolnicom za djecu i mladež u Kukuljevićevoj te Specijalnom bolnicom za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak trebala spojiti u nacionalnu dječju bolnicu. Prijedlog o spajanju bit će upućen Vladi. 

Pri Hrvatskom liječničkom zboru osnovat će se Stručno društvo za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju koje će usmjeravati rad stručnjaka i klinika, stoji u priopćenju iz Ministarstva zdravlja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare