To je to što me zanima!

Dječji kirurg o petardama: 'Ima toliko ozljeda u ovo vrijeme, sve više djece dolazi u bolnicu'

Dječak (9) ostao je bez četiri prsta nakon što mu je u ruci eksplodirala petarda. U 12 sati su ga operirali čak dva puta, a doktori očekuju da će iz bolnice izaći za 10 do 15 dana
Vidi originalni članak

Anko Andabak, specijalist dječje kirurgije KBC-a Zagreb, komentirao je za Dnevnik Nove TV slučaj devetogodišnjeg dječaka koji je ostao bez četiri prsta nakon što mu je u ruci eksplodirala petarda. Dječak je u periodu od 12 sati operiran dva puta. 

- Na sreću, dječak je dobro, ako se može reći da je netko može biti dobro nakon tako teškog ozljeđivanja - poručio je Andabak i rekao kako se dječak nalazi na intenzivnom liječenju, što podrazumijeva i strujnu ventilaciju. Očekuju da će dječak iz bolnice izaći za 10 do 15 dana. 

TEŠKA OZLJEDA U OPASNOJ IGRI Doktori o dječaku kojem je šaku raznijela petarda: Živ je, ali bit će invalid. Da vidite te slike...

Andabak je rekao kako sve više djece dolazi s ozljedama koje uzrokuju petarde. 

- Toliko je ozljeda da bi bilo strašno da stalno izvještavamo javnost koliko djece dolazi u ovo vrijeme. Uglavnom se radi o lakšim ozljedama i opeklinama, ali treba znati da su djeca zbog toga pod stresom. Nakon toga znaju ponovno tražiti da spavaju s mamom u krevetu i počnu mokriti u krevet - rekao je. 

Zbog velikog broja ozljeda, Andabak već neko vrijeme predlaže da se djeci pokazuju slike ozljeda koje su nastale zbog korištenja petardi. Kako kaže, jedna anketa koja je provedena u osnovnim školama pokazuje kako su se djeca izjasnila da bi htjela vidjeti što se događa kada se nastrada od opeklina ili eksplozija. 

OPERIRALI GA ŠEST SATI Strava u Zagrebu: Dječaku (9) u ruci eksplodirala petarda. Ostao je bez svih prstiju osim palca!

Međutim, Andabak navodi i kako među roditeljima treba provesti anketu i provjeriti jesu li i oni spremni da to njihova djeca vide. 

- Zasad štitimo djecu i ne izlazimo s takvim fotografijama u javnost - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Oksimoron_1 23.12.2022.

    Tko normalan kupuje osmogodišnjaku ili devetogodišnjaku petarde?? Tko normalan pušta  maleno dijete da samo  pali i baca petarde?? Ak već silom navaljuje, digni pozadinu i odi s klincem vani i pokaži mu uz objašnjenje kaj se sve može dogoditi...razgovarajte s klincima. Nije sve u zjakanju po ekranima

  • CobaltTheSharp 22.12.2022.

    Rezultat usmjeravanja današnjih najmlađih generacija. Roditelji nisu nikako jedini odgovorni. Niti slučajno. Roditelji su danas ograničeni u odgoju maksimalno! Ovaj ko da je išao pušit petardu... Koji k...? Nek mi netko da neko drugo objašnjenje kako se onda zamalo ugušio od dima petarde. Mlađe generacije su krda idi.ota i de.bila uzgajani tik tokom, sličnim aplikacijama, "trendovima među mladima" i raznoraznim odgojnim savjetima "stručnjaka". Kako je jedna crna petarda onda pored ovog problem?! U ovakvim slučajevima, sad isključivo!!! Pustimo buku i smisao pucanja za neku drugu temu molim.

  • 22.12.2022.

    Pripreme za zabrane,zabrane su svuda u Eu pa moraju i kod nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare