To je to što me zanima!

Djelatnica 'Goljaka' zanijekala zlostavljanje i otišla na godišnji

U bolnici istražuju je li sestra zlostavljala djecu, a pregledali su ih pedijatri. Ravnateljica Goljaka Katarina Bošnjak kaže kako nema suspenzije dok se ne dokaže krivnja
Vidi originalni članak

Svi djelatnici koji su se u utorak u podne zatekli na predškolskom odjelu Specijalne bolnice Goljak moraju predati pisana izvješća.

To nam je rekla ravnateljica bolnice, prim. dr. Katarina Bošnjak Nađ, a povod je objava Zagrepčanke Dijane Sajko na Facebooku koja kaže kako je, čekajući na pregled sa svojim djetetom, svjedočila sceni u kojoj bolnička sestra zlostavlja mališane s poteškoćama u razvoju. Grabila ih je za lice, okretala naglavačke i šutala nogom, kaže Dijana.Ravnateljica Bošnjak Nađ kaže da medicinska sestra nije suspendirana, kako su to neki nagađali.

- Nema suspenzije dok se ne dokaže krivnja. Djelatnica je zanijekala tvrdnje Dijane Sajko, a ja sam je zamolila da ode na stari godišnji. Djecu su pregledali pedijatri te nisu našli tragove traume i nasilja - kaže ravnateljica te dodaje kako će sva izvješća proučiti Povjerenstvo bolnice za unutarnji nadzor i potom odlučiti o daljnjim koracima.

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić istaknula je kako bi, ako su navodi istiniti, takvo postupanje svakako trebalo prijaviti policiji. Njezin Ured tražit će očitovanje ravnateljice Goljaka.     

Idi na 24sata

Komentari 66

  • user_117502 22.03.2016.

    Šteta tako mlada a zla ,ko zna možda i ona bude imala u životu istu situaciju,ali Bog će je za ovo kazniti a zakon ....e pa ovo zemlja u EU pripada lako da zakon ipak bude rigorozan a ne vezice i sl .Morao bi biti jer djeca su u pitanju !!!!

  • 18.03.2016.

    Svi ti i takvi problemi bi bili rjeseni postavljanjem video nadzora, kamere biljeze SVe i nema problema i optuzbi ili opravdavanja.

  • --- DAVOR --- 18.03.2016.

    Niječe da je počinila nešto što je žena vidjela na svoje oči a nema apslutno ni najmanjeg razloga lagat tim više što je vjerojatno prvi put vidjela tu spodobu il samo prije u prolazu. Sve smrdi da dobru Hrvatsku "prikrivušu", ova ode na godišnji, sve se malo slegne, padne u zaborav, ženu koja ju je optužila se optuži da je pretjerala u izjavi i da je sve krivo vidjela i shvatila..... Teror ide dalje baš kao na izborima... u roku 4 godine se bivši lopovi i nesposobnjakovići zaborave odn. sva njihova nedjela pa ih se bira a za 4 opet oni drugi.... U pravnoj državi institucije bi sve istražile, ispitale a ne da se oni interno među sobom dogovore šta će reč, spodobi bi bila suspendirana licenca za rad do daljnjeg a nakon istrage doživotno i otkaz naravno a i 1-2 godine zatvora ... No u banana državama samo su najranjiviji kažnjavani i izbacivani iz domova deložacijama a oni sa titulama koje su kupili budu uvijek abolirani i naziva ih se uglednim građanima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare