To je to što me zanima!

Djelatnici Hrvatskih šuma na Braču oboljeli od Q-groznice

Osim Brača, Q-groznica se pojavila na širem području Omiša, gdje je oboljelo dvoje ljudi, a na području Gale kod Sinja je zaraženo još nekoliko ljudi
Vidi originalni članak

Q-groznica je ove godine prvi put zamijećena na Braču, gdje je oboljelo pet ili šest ljudi djelatnika Hrvatskih šuma. Dr. Dijana Novković, voditeljica Epidemiološke službe u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, objasnila je za Večernji list kako je Q-groznica inače uobičajena pojava za ovo doba godine, a u pravilu je zabilježena na području Dalmatinske Zagore, naročito Sinja.

Osim Brača, Q-groznica se pojavila na širem području Omiša, gdje je oboljelo dvoje ljudi, a na području Gale kod Sinja je zaraženo još nekoliko ljudi. Sumnja se kako je netko od stočara sa Brača ovce doveo iz Dalmatinske Zagore na otok. Šumari su se zarazili navodno prije dva tjedna dok su pošumljavali predio iznad pustinje Blace. 

>>> Više pročitajte na Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 28

  • krempi 26.05.2012.

    Ohoooooooo stiže nova gripa,znači više nije popularna ptičija ni svinjska sad su izmislili drugu jao se nama šumarima....pa tek krpelji,ajme nemožemo napred krenuti nikako užas!

  • panglu staš anto 26.05.2012.

    od U-groznice se najbrze umire...

  • andi_1 26.05.2012.

    Bolest vreba iz svakog kuta, a tako je ljepo biti zdrav ! Brz oporavak želim....

Komentiraj...
Vidi sve komentare