To je to što me zanima!

Djelatnik bara Francuzu: "Daj mi PIN ili ću ti razbiti glavu..."

Francuz Eric Envel Rousseau koji je 2. veljače poslom iz Ljubljane stigao u Zagreb ušao je u striptiz bar u Hebrangovoj gdje su od njega pokušali iznuditi 8000 kuna
Vidi originalni članak

Francuz Eric Envel Rousseau 2. veljače iz Ljubljane je poslom stigao u Zagreb. Navečer je iz središta grada krenuo prema hotelu u kojem je odsjeo, a u Hebrangovoj je vidio striptiz bar i ušao.

- Neke djevojke su plesale, a onda mi je jedna prišla i sjela pored mene. Nakon toga pristupio mi je muškarac i pitao me na engleskom želim li djevojci platiti piće. Pogledao sam cjenik i vidio da piće košta 68 kuna pa sam pristao - rekao je Francuz sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu. No, kada se muškarac vratio s bocom šampanjca Eric mu je rekao kako neće cijelu bocu nego čašu šampanjca. Ubrzo se pojavila još jedna djevojka pa je i ona uzela čašu šampanjca dok je Eric pio pivo.

- Preselili smo se u prostor iza nekog zastora, a konobar je donio još jednu bocu šampanjca. Primijetio sam da sam jedini gost. Sve mi je bilo malo čudno i sumnjivo pa sam odlučio otići - rekao je Francuz koji je na probleme naišao kada je htio izaći iz striptiz bara.

Pristao platiti 4000 kuna

- Tražili su me da platim 8.000 kuna što sam odbio. Počeli smo pregovarati , a kada sam pokušao izaći prišla su dvojica i jedan mi je rekao: "Ako mi ne daš karticu s PIN-om razbit ću ti glavu". Rekao sam da ću pozvati policiju, a on mi je odgovorio "ja ću pozvati policiju" te se potom pretvarao da je zove - prisjetio se Eric rekavši kako je shvatio da je prevaren. 

U pokušaju da se što bezbolnije izvuče iz problema pristao je platiti 4000 kuna. Stavio je karticu u aparat i kucao PIN no aparat je odbio karticu. Potom su ga natjerali da s njima ode do bankomata. Podigao je 2000 kuna, a kada je pokušao ponovno bankomat mu nije htio isplatiti još 2000 kuna. Nakon toga su ga pustili.

Iznuđivači se brane sa slobode

- Otišao sam u hotel, a sutradan sam nazvao policiju - rekao je Eric, koji je potom na policijskom prepoznavanju kao iznuđivače prepoznao Enisa S., Davora B. i Nevena T. Potom je nazvao banku u Francuskoj da mu blokira karticu, a na ispisu transakcija vidio je kako je te večer s njegovom karticom podignuta tri puta po 2000 kuna, 4700 kuna i 9300 kuna, ukupno 20.000 kuna.

Trojac koje je Francuz prijavio za iznudu je nakon ispitivanja kod suca istrage pušten da se brani sa slobode.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • El Tractor 14.02.2015.

    Lipa poruka...dođite u Hrvatsku, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo...

  • Dragan Nikolic 12.02.2015.

    Novi slogan turističke zajednice Zagreb dajte nam pin ili ću ti razbiti glavu.

  • moriarty 12.02.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare