Obavijesti

News

Komentari 113

Djelatnik bara Francuzu: "Daj mi PIN ili ću ti razbiti glavu..."

Djelatnik bara Francuzu: "Daj mi PIN ili ću ti razbiti glavu..."
1

Francuz Eric Envel Rousseau koji je 2. veljače poslom iz Ljubljane stigao u Zagreb ušao je u striptiz bar u Hebrangovoj gdje su od njega pokušali iznuditi 8000 kuna

VIDEO

Francuz Eric Envel Rousseau 2. veljače iz Ljubljane je poslom stigao u Zagreb. Navečer je iz središta grada krenuo prema hotelu u kojem je odsjeo, a u Hebrangovoj je vidio striptiz bar i ušao.

- Neke djevojke su plesale, a onda mi je jedna prišla i sjela pored mene. Nakon toga pristupio mi je muškarac i pitao me na engleskom želim li djevojci platiti piće. Pogledao sam cjenik i vidio da piće košta 68 kuna pa sam pristao - rekao je Francuz sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu. No, kada se muškarac vratio s bocom šampanjca Eric mu je rekao kako neće cijelu bocu nego čašu šampanjca. Ubrzo se pojavila još jedna djevojka pa je i ona uzela čašu šampanjca dok je Eric pio pivo.

- Preselili smo se u prostor iza nekog zastora, a konobar je donio još jednu bocu šampanjca. Primijetio sam da sam jedini gost. Sve mi je bilo malo čudno i sumnjivo pa sam odlučio otići - rekao je Francuz koji je na probleme naišao kada je htio izaći iz striptiz bara.

Pristao platiti 4000 kuna

- Tražili su me da platim 8.000 kuna što sam odbio. Počeli smo pregovarati , a kada sam pokušao izaći prišla su dvojica i jedan mi je rekao: "Ako mi ne daš karticu s PIN-om razbit ću ti glavu". Rekao sam da ću pozvati policiju, a on mi je odgovorio "ja ću pozvati policiju" te se potom pretvarao da je zove - prisjetio se Eric rekavši kako je shvatio da je prevaren. 

U pokušaju da se što bezbolnije izvuče iz problema pristao je platiti 4000 kuna. Stavio je karticu u aparat i kucao PIN no aparat je odbio karticu. Potom su ga natjerali da s njima ode do bankomata. Podigao je 2000 kuna, a kada je pokušao ponovno bankomat mu nije htio isplatiti još 2000 kuna. Nakon toga su ga pustili.

Iznuđivači se brane sa slobode

- Otišao sam u hotel, a sutradan sam nazvao policiju - rekao je Eric, koji je potom na policijskom prepoznavanju kao iznuđivače prepoznao Enisa S., Davora B. i Nevena T. Potom je nazvao banku u Francuskoj da mu blokira karticu, a na ispisu transakcija vidio je kako je te večer s njegovom karticom podignuta tri puta po 2000 kuna, 4700 kuna i 9300 kuna, ukupno 20.000 kuna.

Trojac koje je Francuz prijavio za iznudu je nakon ispitivanja kod suca istrage pušten da se brani sa slobode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.