To je to što me zanima!

Djevojci (18) pozlilo na poslu pa umrla u Hitnoj na rođendan

Bosanskohercegovački mediji pišu kako je djevojka umrla zbog hladnoće, no glasnogovornik MUP-a SBK to nije mogao potvrditi, kaže da je uzrok smrti za sad nepoznat
Vidi originalni članak

A. M. iz Travnika umrla je na svoj 18. rođendan u Hitnoj pomoći nakon što joj je pozlilo na radnom mjestu u Tvornici „Fortitudo“ Travnik, koja posluje u sastavu „AS Group“.

- Mi smo odmah po dojavi o tom događaju izvršili provjere. Djevojka je umrla u Domu zdravlja, a uzrok je za sada nepoznat. Poslodavac je, nakon što je djevojci pozlilo, pustio radnike koji su bili u smjeni kući jer su bili u šoku zbog ovog događaja – kazao je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK za Avaz.ba. 

Bosanskohercegovački mediji pišu kako je djevojka umrla zbog hladnoće, no Prohan to nije mogao potvrditi. 

- Djevojka je došla od kuće na posao i pet minuta prije početka radnog vremena pozlilo joj je. Zabolio ju je trbuh i počela je gubiti svijest. Odmah je došla Hitna pomoć, ali je ona preminula na putu do bolnice – kazao je Asim Hadžimahmutović, direktor tvrtke za Faktor.

Prema informacijama koje su stigle do njega, kaže, djevojka je imala slabo srce. 

- Počela je raditi kod nas prije četiri mjeseca i vjerujte svi smo u šoku, tako je bila mlada. Danas je u firmi nastala opća panika pa smo odlučili zatvoriti tvornicu i obustaviti rad jer smo svi pod snažnim dojmom njene smrti – kazao je Hadžiahmetović koji tvrdi da nema govora o tome da su uvjeti za rad u tvornici nehumani.

- Temperature su veoma niske i vjerujte nije lako zagrijati dvije hale u kojima boravi 850 radnika. Uvjeti rada jesu otežani, svima je vjerojatno hladno po rukama, ali definitivno nisu toliko loši da bi doveli do ovoga – rekao je.

Iza preminule djevojke ostali su neutješni roditelji te brat i sestra.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • man777 11.01.2017.

    ja to gledam ovako...spasila se od ovog JADNOG života...preživljavanja...sućut njenim roditeljima

  • Budni 11.01.2017.

    Pa pojedini novinari jako brižno rade svoj posao! I tako vrijeđaju poštene kolege!

  • serta007 11.01.2017.

    To je vijerovatno istina da je umrla od hladnoće ,jednog dana to ce se događati u svijetu ,kapitalisti ne mare za radnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare