To je to što me zanima!

Djevojci kojoj su odrezali nos i uši u SAD-u rekonstruirali lice

Aeshi Mohammadzai su odsjekli nos i uši kada je pokušala pobjeći iz nasilnog braka. Slika njezinog unakaženog lica obišla je svijet na naslovnici magazina Time
Vidi originalni članak

Mladoj Afganistanki Aeshi Mohammadzai prije tri godine su odsjekli nos i uši kada je pokušala pobjeći iz nasilnog braka. Slika njezina unakaženog lica obišla je svijet na naslovnici magazina Time, a sada je javnosti otkrila svoj novi nos koji je dobila zahvaljujući rekonstruktivnoj operaciji u SAD-u, gdje danas živi.

Djevojka (19) otkrila je u intervjuu za ITV da su je suprug i njegova obitelj svakodnevno fizički i psihički zlostavljali. 

- Cijelo vrijeme sam razmišljala o bijegu, a kada je jedan dan postalo nepodnošljivo pobjegla sam. Uhvatili su me i strpali u zatvor na pet mjeseci, a kada sam izašla sudac me poslao natrag suprugu. Tu noć su me odveli u planine, nisam znala što se događa. Vezali su mi ruke i noge, a bilo je više ljudi. Rekli su mi da će mi za kaznu odsjeći nos i uši, nakon čega su to i napravili - rekla je djevojka i proučila svim ženama koje zlostavljaju da nikad ne odustaju.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • tegla ajvara 01.03.2013.

    prelijepa cura, nedaj se i uzivaj u zivotu sada kada mozes!

  • Maddog 28.02.2013.

    ne mogu vjerovati,,,,di je nestala ona izreka OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB,,,

  • Notti 28.02.2013.

    Djevojka nije hrabra, ona je izuzetno hrabra jer treba uzeti u obzir da tamo zakon predstavlja običaje, da su tamo žene manje vrijedne, da su muškarci bog i batina...ali ona je uspijela pobjeći od toga, iako s velikim posljedicama... ima i u Hrvatskoj kao i diljem svijeta žene koje su zlostavljene a i dalje žive u tim bolesnim brakovima jer nemaju hrabrosti... U svakom slučaju, sretna sam što ne živim u takvoj bolesnoj zemlji s još bolesnijim razmišljanjima, ponašanjima i običajima te želim djevojci svu sreću svijeta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare