To je to što me zanima!

Djevojčica (8) sama brine za brata i majku u kolicima

V. Britanija. Curica iz Surreya kuha, pere, pegla i sprema, a uz gotovo nepokretnu majku, pazi i na autističnog brata koji se ne može brinuti za sebe
Vidi originalni članak

Svako jutro budi se u sedam sati pa, iako joj je samo osam godina, Kama Digance kuha kavu i sprema tost majci. Zatim budi starijega brata (12) i sprema ga za školu. Pomaže mami da se počešlja i odjene, zaveže joj vezice na cipelama jer se ne može sagnuti. Kamina majka Lorraine (37) iz britanskog Surreya boluje od sindroma kroničnog umora, fibromialgije, odnosno kroničnih bolova u mišićima i ligamentima te od depresije. Često nije sposobna obavljati osnovne kućanske poslove, a ponekad ni ustati iz kreveta. Zato učenica drugog razreda osnovne škole vodi kućanstvo, pazi na majku i brata koji ima Aspergerov sindrom, autistični poremećaj. Tek kad oni dobiju sve što im treba, ta hrabra djevojčica i sama kreće u školu.

Nastavak pročitajte u tjedniku 24sata Expressu

Idi na 24sata

Komentari 24

  • jellle 24.08.2010.

    Mala je ZMAJ, koliku odgovornost ima na sebi, i sve to rijesava i brine se za majku, za brata, i ne zali se, samo ona zna koliko joj je tesko :( na svakoj slici se smije SVAKA ČAST!!!

  • 24.08.2010.

    zasto ovo djete nema normalno djetinjstvo? gdje su sad famozne soc.sluzbe???

  • poppy 24.08.2010.

    Meemee, sindrom kroničnog umora ne liječi se snagom volje. Premda psihološki čimbenici igraju ulogu u nastanku bolesti, to ne znači da je pacijenti mogu otjerati voljom ili čarobnim riječima. Terapija protiv sindroma kroničnog umora uključuje lijekove protiv bolova, antidepresive, psihoterapiju i tjelovježbu. Oporavak je dugotrajan i težak ali je moguć. Daj \"proguglaj\" malo o ovoj temi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare