To je to što me zanima!

Djevojčici Antoniji (12) će desna ruka biti kao i prije

Slavonski Brod: Curica (12) koju su prikliještila vrata garaže tri mjeseca će ići na terapije. Iako su se bojali da će izgubiti ruku, uspjeli su je spasiti
Vidi originalni članak

Antoniji Lovrić (12) iz Slavonskog Broda, koju su prije deset dana prikliještila garažna vrata nove stambene zgrade na uglu Milanovićeve i Vrazove ulice, liječnici bolnice u Slavonskom Brodu spasili su desnu ruku.
- Djevojčici smo uspjeli vratiti funkciju ruke 90 posto i smatram da će ruka biti kao prije ozljede - rekao je dr. Marcel Marcikić, specijalist neurokirurg na Odjelu traume. Dodaje da je zbog toga što je djevojčica dugo visjela na vratima koja su je prikliještila, gotovo 40 minuta, došlo do oštećenja tkiva i istezanja spleta živaca na obje ruke.
- Posumnjali smo da su živci pokidani, što bi iziskivalo tešku operaciju, no nakon detaljnih snimanja i ostalih provjera utvrdili smo da se uz pomoć lijekova funkcija ruke vraća. Sada su na redu fizioterapeuti, koji će iduća tri-četiri mjeseca učiniti svoje kako bi djevojčici u potpunosti izliječili ruku - zaključio je Marcikić. Antoniju su pustili kući. Majka Željka i otac Goran još su u šoku, ali su sretni da su njihovoj kćeri spasili ruku.
- Jedino ne spava po noći, plače jer je jako boli, tako da naizmjence dežuramo kod nje cijelu noć. Hvala svima koji su pomogli - rekla je Željka. Gorana i dalje zanima tko će biti odgovoran zbog toga što su bez nadzora ostavljena poluotvorena vrata.

LIJEČNICI SE BOJALI DA ĆE OSTATI BEZ DESNE RUKE
Antonija je 40 minuta visjela na vratima koja su je povukla do stropa. Teže joj je stradala desna ruka. Liječnici su sumnjali da su joj pokidane tetive.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • milkamilkinis 18.06.2009.

    Bravo svima koji su na bilo koji način pomogli djevojčici i neka bude što više takvih uspješnih i dobrih vijesti a što manje ovih drugih

  • zekica 18.06.2009.

    hvala bogu

  • schulle 18.06.2009.

    konacno nest i pametno:)))...

Komentiraj...
Vidi sve komentare