To je to što me zanima!

Djevojčici staroj 23 dana kirurzi presadili novo srce

Sarah Cox najmlađa je Britanka kojoj su presadili srce. Imala je samo 23 dana. Liječnici su joj davali samo 48 sati života. Sad ima 2 godine i zdrava je
Vidi originalni članak

Djevojčica Sarah Cox rodila se zdrava, ali je nakon šest dana dobila virusni meningitis koji joj je oštetio srce. Nakon 15 dana bila je toliko slaba da su joj liječnici dali najviše 48 sati života. Roditeljima su rekli da se oproste od svoje tek rođene kćerkice.
- Bili smo potpuno shrvani. Nismo mogli vjerovati da se zdrava beba može toliko razboljeti i umrijeti u samo dva tjedna - prisjeća se majka Jennie Cox. No njezine molbe uslišao je poziv koji je primila iz bolnice. Liječnici su našli srce za malenu Sarah. Odmah se je operirali u bolnici Great Ormond Street u Hertfordshireu. Djevojčica se nakon transplantacije srca brzo oporavila i danas je zdrava 2-godišnjakinja. Njezini roditelji Jennie i Nigel zalažu se za darivanje dječjih organa.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • john88 18.02.2009.

    admine, zašto ste izbrisali moju izjavu?! htio sam objasniti amer27 da nije u pravu....dakle, niste fer....u poruci nisam ništa loše napisao....ni opsovao....samo činjenica što se događa s listom čekanja.....

  • john88 18.02.2009.

    amer27, znači recimo da tebi treba neki organ i čekaš mjeseci da to dobiješ, a ono dalje nema i nema....čuješ da traže lovu da to malo ubrza stvar, a nemaš lovu za to...bogme bi osjećala nepravdu...jedina šansa za tebe je prirodni oporavak uz pomoć liječnika....nemoj puno očekivati da će netko odmah tebi dati organ i to besplatno?!

  • amer27 18.02.2009.

    John88 halloooo????Gdje ti je humanost jbt ??? Znaci bolje u saobracajki ako netko pogine sve organe koji mogu pomoći zakopati nego nekome spasiti život?? A nepravilnosti je uvijek bilo i biti će, ali to nije razlog da se ne pomogne u potrebi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare