To je to što me zanima!

Djevojka je nakon nesreće učila opet govoriti i hodati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Martina (16) iz Zagrađa je prije dvije godine ispala iz autobusa. Tri je mjeseca bila u komi, a još ima glavobolje i ne može se sama odijevati...
Vidi originalni članak

Martina Rukavina (16) iz Zagrađa kraj Požege i njena prijateljica Katarina Mihaljević prije dvije godine išle su školskim autobusom na nastavu u Pleternicu. U autobusu nije bilo mjesta pa su stajale kraj vrata, naslonivši se na njih. U punoj brzini vrata su se odjednom otvorila i obje djevojčice su ispale na cestu. Nesreća je izgledala strašno. Imale su teške ozljede glave, kralježnice i nogu. Katarina nije preživjela, a Martina je pala u komu, iz koje se nije budila tri mjeseca.
- Život joj je visio o koncu. Imala je puno operacija na glavi i nogama. Oštećena joj je bila i kralježnica. Rekli su da će vjerojatno ostati biljka. No nakon tri mjeseca ona se probudila. Nije govorila, nije jela, nije hodala, ali i buđenje je bilo uspjeh. Njena volja bila je nevjerojatna jer je svakim danom sve više napredovala. Čudo je što je progovorila i prohodala, a i ovo što je danas pravo je čudo - kažu Martinini roditelji Mijo i Snježana koji već dvije godine žrtvuju sve kako bi je njegovali. Ona danas teško samostalno hoda.
Školuje se za upravnog referenta u srednjoj školi za djecu s posebnim potrebama u Dubravi. Ne može se sama odijevati ni jesti, ima glavobolje i druge zdravstvene probleme. Unatoč tomu, zrači optimizmom.
Reportažu o Martininoj hrabroj borbi za život pogledajte danas u emisiji “Hrvatska uživo” na 1. programu HTV-a (16.10 - 17.35) te na www.ponoshrvatske.hr.

MARTINI U MATEMATIČKIM ZADACIMA POMAŽU PRIJATELJI
Radnim danima Martina živi u Zagrebu. Smještena je u školi. Vikendom se vraća roditeljima te baki i djedu u Zagrađe.
- Posjećuju me prijatelji iz škole u Pleternici u koju sam prije išla i to mi puno znači. Pomažu mi u matematici, jer nju baš ne volim, i drugim težim predmetima - kaže Martina, koja još uvijek jako polako govori.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • exit 26.11.2009.

    zbilja je nevjerojatna snaga kojim optimizmom ona zraci.od srca joj zelim sve najbolje za daljnji zivot,samo i dalje naprijed ovako hrabro i cvrsto.

  • majabgsk 26.11.2009.

    Drzi se devojcice, nemoj odustajati! Bice sve ok!

  • tteeaa 26.11.2009.

    ajde nabijte mi minuse. ali zašto svi na vozača? lijepo piše-molimo, ne naslanjajte se na vrata, što su curice nažalost napravile....vi mislite da je vozač namjerno pritisnuo gumb da se otvore vrata??trebao bi odgovarati vlasnik tog busa, koje je sigurno bilo nesipravno...sretno djevojčici i neka se oporavi što je više moguće!

Komentiraj...
Vidi sve komentare