To je to što me zanima!

DM započeo borbu protiv raka grlića maternice

U Petrovoj dr. Ante Čorušić pozvao je sve žene na besplatne ginekološke preglede koje klinika organizira od 20. do 26. siječnja
Vidi originalni članak

Milanka Opačić, Barbara Kolar, Gordana Buljan-Flander, Jadranka Kosor i Julijana Matanović samo su neka od imena hrvatskoga javnog i političkog života koja su se u subotu, 19. siječnja, pojavila u Avenue Mallu te odazvali cijelodnevnom zabavno-edukativnom programu u kampanji borbe protiv raka grlića maternice. Kampanjom “Prekrižimo X rak vrata maternice” u organizaciji dm-a i u suradnji s Klinikom za ženske bolesti i porode u Petrovoj dr. Ante Čorušić pozvao je sve žene na besplatne ginekološke preglede koje klinika organizira od 20. do 26. siječnja.
- Ova kampanja  bitna je kako bi se sačuvao život svake žene i nužno je da se programi prevencije primijene što prije - rekla je Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade.
U Hrvatskoj se na godinu otkrije oko 400 novih slučajeva oboljenja od raka vrata maternice, a 200 žena umire od te bolesti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_10015 20.01.2008.

    Akcija hvale vrijedna,no bilo bi lijepo (kao sto netko rece)nesto takvo organizirati i u drugim gradovima.I ne samo to nego i mamografiju. U Osijeku se ceka po 2 mjeseca...sramota.

  • ona009 20.01.2008.

    I ONDA SE SVI ZAPITAJMO...KO JE DANAS NORMALAN??????

  • AnaLiza 20.01.2008.

    Fantastično! A kada zabavno-edukativna kampanja polazi na turneju Hrvatskom, tako da SVE žene u SVIM većim gradovima i manjim mjestima dobiju priliku za ovakav kontrolni pregled????? :-/

Komentiraj...
Vidi sve komentare