To je to što me zanima!

Dnevni pregled: Kajin bi iz Afganistana vratio vojnike

Kajin smatra da u Afganistanu treba biti prisutan financijski, a ne oružjem, želimo li propagirati one vrijednosti koje propagiraju članice NATO-a...
Vidi originalni članak
Damir Kajin smatra da bi se naše vojnike trebalo povući što prije iz misija u Afganistanu, no svjestan je da to povlačenje ne smije biti od danas do sutra. Za Glas Istre je rekao da u Afganistanu trebamo biti prisutni financijski, a ne oružjem, želimo li se boriti za vrijednosti koje propagiraju članice NATO-a. Smatra da bi trebali i dalje sudjelovati u vojnim misijama. Ostali kandidati smatraju da treba sudjelovati u odlukama NATO-a i misijama.
Andrija Hebrang je zadovoljan sa sadašnjih 9 posto glasova iz preizbornog istraživanja Gfk-a i dodaje da je Mesić u izbornu utrku krenuo sa samo tri posto. Uvjeren je da će ipak ući u drugi krug. Priznao je za Jutarnji list da bi imao više glasova da se nisu kandidirali Miroslav Tuđman i Dragan Primorac. O neodlučnim glasačima kaže da će se na kraju oni opredijeliti za program, a neće pasti na jeftine akcije političara. Smatra da su birači dovoljno ozbiljni da ne padaju na Bandićeve 'šarene loptice'. Od oporbenih političara najprihvatljiviji mu je Vladimir Šišljagić. U Čakovcu je u ponedjeljak rekao da su Vidošević i Primorac stavili svoje interese ispred interesa stranke i zapitao se kako će cijeniti birače, ako ne cijene stranku koja je od njih stvorila političko ime. Misli da se u medijima blokira njegova kandidatura, a daje se prostor onima 'koji dijele naranče ili plešu s magarcima'.
Milan Bandić navodno otima ljude SDP-u, koji odlaze raditi u njegov stožer jer ih plaća 200 kuna po danu. Duško Ljuština je rekao da su kod njih svi dobrodošli, ali kako ne misli da su ikoga platili.
Dragan Primorac je na svojoj objavi kandidature u hotelu Westin imao velik broj srednjoškolaca i rekao da je sretan što su na predstavljanje došla i djeca. Rekao je za Jutarnji list da su roditelji odgovorni za svoju djecu te da ne zna kako će oni opravdati izostanke. Dječja pravobraniteljica je rekla da se djecu ne smije iskorištavati kao ukras na stranačkim skupovima ni izbornim plakatima. Bandić će za kampanju uzeti godišnji odmor na kojem, kako kaže, nije bio deset godina.
Ivo Josipović je bio u Kninu i upozorio da Hrvatska treba naći snage za ozbiljne projekte u gospodarstvu. Upozorio je na korupciju koja, kaže, Hrvatsku godišnje stoji više od 12,5 milijarda kuna.
Jutarnji list je provjerio kod predsjedničkih kandidata tko bi trebao biti novi ministar gospodarstva. Najkonkretniji je bio Dragan Primorac koji je rekao da bi njegov glas išao Đuri Popijaču. Slažu se da nam trebaju brojne promjene.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare