To je to što me zanima!

Dnevnike je ukrao učenik koji je prepravljao ocjene

Trilj: Mladić (15) je učenik 8. razreda te škole koji je dnevnik ukrao jer se bojao da netko ne bi otkrio njegovo prethodno prepravljanje ocjena
Vidi originalni članak

Iako se zbog krađe osam dnevnika iz osnovne škole u Trilju tražio srednjoškolac, utvrđeno je da iza razbojstva stoji 14-godišnjak iz okolice Trilja. Učenik 8. razreda te škole htio je uništiti razredni dnevnik u kojem je prepravljao ocjene i bojao se da će biti otkriven. Učenik je u školu 3. ožujka oko 18 sati upao maskiran. Zaprijetio je zelenkastim pištoljem trima čistaćicama i dvjema nastavnicama na koje je naišao u zbornici, potpuno ih prestrašivši. Kasnije u istrazi pokazalo se da je im prijetio plastičnim, a ne pravim pištoljem. No, časna sestra koja u školi predaje vjeronauk nije željela riskirati, te mu je na njegovo traženje dala prve dnevnike s reda. Odnio je osam dnevnika 5. i 6. razreda, no ne i onaj koji je tražio. Stavio ih je u PVC vrećicu i bacio par stotina metara dalje u Cetinu. Dnevnici nisu pronađeni, jer je rijeka tih dana nabujala. Njegov upad u školu je bio snimljen i nadzornim kamerama, a policija je provela opsežnu istragu.
- Osim videonadzora, policija je obavila mnoštvo razgovora s učenicima škole i mještanima, koji su doveli do rješenja ovog slučaja. Učenika očekuje procjena naših stručnih službi kad se pojavi u školi, kako bi vidjeli što treba dalje poduzeti - kazao je Davor Hrgović, ravnatelj OŠ "Trilj".
Učenik iz triljske okolice je, nakon obrade Odjela za maloljetnički kriminal, pušten uz posebno izvješće Državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kokodril 08.03.2009.

    i šta sad kako ga naučiti pameti a da usput i ostali učenici nauče nešto iz te kazne ja bih mu dala da pere zahode do kraja školovanja u toj školi ( po prići mali bi moga još jednom u isti razred ) a gdje je osiguranje u toj školi -- nema ga osim kamera a druže primorče di su novi autobusi za djecu ?

  • drug Tito_1 07.03.2009.

    sigurno je porijeklom iz BIH:

  • bmilic 07.03.2009.

    dragi moj cosa-nostra i u metkovicu su buli zapaljeni dnevnici pa se nije ponovno pisalo i ispitivalo nego su se govorile ocjene pa smo lagali , a takoder i za neopravdane. prema tome tisu!!!! grga

Komentiraj...
Vidi sve komentare