To je to što me zanima!

Do petka cijepljeno više od polovice odraslog stanovništva

Čelnici Victorije i Novog Južnog Walesa obećali su više slobode građanima nakon što procijepljenost starijih od 16 godina dosegne 70 posto
Vidi originalni članak

Do petka je u Australiji više od polovice odraslog stanovništva u potpunosti cijepljeno protiv covida-19, priopćile su vlasti koje nastoje još više ubrzati proces cijepljenja kako bi ublažili stroge restrikcijske mjere.

Australija je trenutno u raljama trećeg vala zaraze delta varijantom novog koronavirusa koji se brzo širi, zbog čega su zatvorena dva najveća grada, Sydney i Melbourne, te glavni grad Canberra. Tom je mjerom pogođena gotova polovica od 25 milijuna stanovnika Australije.

BUNE SE PROTIV MJERA Melbourne: Policija patrolira gradom, uhitili su više od 200 ljudi na prosvjedu u srijedu

Država Victoria broji 733 nova slučajeva zaraze, što je drugi najvećih broj oboljelih u jednom danu nakon jučerašnjih 766. Većina slučajeva je otkrivena u Melbourneu.

U Novom Južnom Walesu je zabilježeno 1043 novozaraženih, nešto manje u odnosu na jučerašnji broj od 1063 slučaja zaraze.

Čelnici Victorije i Novog Južnog Walesa obećali su više slobode građanima nakon što procijepljenost starijih od 16 godina dosegne 70 posto. Do sada je u Novom Južnom Walesu cijepljeno 57 posto odraslih. više od nacionalnog prosjeka koji iznosi 50,1 posto.

RASTE BROJ ZARAŽENIH Lockdown u Australiji sve dok ne procijepe 70 posto građana

Čak i unatoč zaraznijoj delta varijanti virusa SARS-Cov-2, Australije je ostala pošteđena velikog broja oboljelih i umrlih u usporedbi s brojnim zemljama. Od početka pandemije ta je zemlja zabilježila 94.000 slučajeva zaraze i 1208 smrtnih slučajeva.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NonGMOwomen 24.09.2021.

    Australija ne nestala...vase brojke o cijepljenju se neistinite. Ono sta se tamo dogadja je prestrasno. Bit ce prvi u svijetu pod tatatalnom tehnokracijom i pocetkom Velikog reseta u vlasnistvu Kine jer su prodali citavu zemlju.. Jadni ljudi.....Al ne daju se. Bore se svim sredstvima.

  • NonGMOwomen 24.09.2021.

    Kad vidite tko obecaje onda budite sigurni da je to za vase dobro...nikad se necemo cijepiti niti cemo jesti vasu GMO hranu filovanu sa mRNA proteinima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare