To je to što me zanima!

Dobar tek iz menze: Staklo i insekti u studentskoj hrani

Osoblje u menzi ne koristi zaštitne kape i rukavice pri rukovanju hranom, a studenti “u hrani nalaze kosu, staklo ili insekte”, pokazalo je istraživanje Vijeća studenata
Vidi originalni članak

Osoblje u menzi ne koristi zaštitne kape i rukavice pri rukovanju hranom, a studenti “u hrani nalaze kosu, staklo ili insekte”, pokazalo je istraživanje Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Hrvatske.

Više od 30 posto studenata smatra velikim problemom prljave kuhinje i zahode u studentskim restoranima. Iako je 68 posto zadovoljno higijenskim uvjetima u menzama, njih 32 posto susrelo se s prljavim tanjurima i priborom za jelo. Istraživanje o zadovoljstvu studentskom prehranom Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Hrvatske provelo je nad 915 studenata. Osim što u menzama ne koriste rukavice i kape, studenti ističu i da se događa da “hranu koja je pala na pod, djelatnici vraćaju na liniju za posluživanje”. Osobljem u menzama zadovoljno je 73,8 posto studenata, dok je njih 38 posto imalo neugodnosti. Tvrde da su ih vrijeđali ili se prema njima neprimjereno ponašali, navodi se u priopćenju Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola. Omjer cijene i kvalitete prehrane za 64 posto studenata je zadovoljavajuć, no trećina navodi kako je “hrana bezukusna, hladna, nekvalitetna i ponekad pokvarena” te kako, nažalost, “izbor hrane nije raznolik”.

- Iako se stvari polako pomiču prema boljem po pitanju studentskog standarda, treba uložiti znatna sredstva i energiju u ispravljanje brojnih nedostataka jer i tu kaskamo za ostatkom EU - kazala je Ivona Rebrović, voditeljica Ureda za studentski standard vijeća.

Rezultate istraživanja će vijeće prezentirati budućemu ministru obrazovanja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare