To je to što me zanima!

Dobio 30 godina za ubojstvo bolesnog oca u Osijeku: Izbo ga nožem pa uzeo novac s kartice

Tijelo muškarca pronađeno je 19. travnja prošle godine, a u stanu je bio i njegov ozlijeđeni sin. Istragom su utvrdili da je oca ubio, uzeo novac s kartice i živio s tijelom u stanu danima. Sad su ga osudili na 30 godina
Vidi originalni članak

Osječanina Bojana Vučinića (40) osudili su u ponedjeljak nepravomoćno na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva oca Radovana (74). Teretilo ga se da je oca ubio između 29. ožujka i 10. travnja prošle godine, a nakon što je oca izbo, danima je živio uz njegovo tijelo, piše Glas Slavonije. 

- Na Županijskom sudu u Osijeku raspravno vijeće je nakon dovršenog suđenja objavilo presudu protiv optuženog Bojana Vučinića kojom je proglašen krivim i osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina. Uz kaznu izrečena mu je sigurnosna mjera obveznog liječenja ovisnosti, koja će se izvršavati u okviru zatvorskog sustava dok za to postoji potreba. Ujedno mu je vijeće rješenjem produljilo istražni zatvor - doznaje se od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Optužnicu protiv muškarca podigli su u listopadu prošle godine, a navodilo se da je slabo pokretnog i bolesnog oca ubio u nakani da se okoristi njegovim novcem. Kuhinjskim nožem mu je zadao više teških i po život opasnih ozljeda, od kojih je i preminuo. Potom je uzeo karticu i s očeva računa u travnju podigao 6000 kuna. 

Tijelo je pronađeno 19. travnja prošle godine, a njegov sin je s teškim ozljedama pronađen u stanu, a pretpostavljalo se da si je pokušao oduzeti život. 
 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bezaky 21.03.2022.

    Siromašni nemaju novaca za dobrog advokata.

  • 21.03.2022.

    šteta kaj se takve kazne ne primjenjuju za one s plavom iskaznicom

  • Ajensen 21.03.2022.

    Jedino kad se o ugroženoj manjini radi, onda ni inicijale ne želite objaviti. Inače puno ime i prezime objavljujete bez problema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare