To je to što me zanima!

Dobio dozvole: Amerikanci će smjeti voziti leteći automobil

Vozač, odnosno pilot Transitiona dopušteno je prometovanje prometnicama i letenje između lokalnih aerodroma. Popularnost će se vidjeti nakon serijske proizvodnje
Vidi originalni članak

Leteći automobil nazvan Transition dobio je 30. lipnja dozvolu američkog NHTSA-a (National Highway Traffic Safety Administration ) za slobodno prometovanje, objavili su iz tvrtke Terrafugia koja vozilo proizvodi.

Agencija za sigurnost prometa SAD-a ovom je dozvolom dala zeleno svjetlo za prvo vozilo u povijesti koje može voziti po cesti i letjeti. Vozaču, odnosno pilotu Transitiona dopušteno je prometovanje svim prometnicama te letenje između lokalnih aerodroma.

Koliko će ovaj model zaživjeti, znat će se kada krene serijska proizvodnja, no, ako ništa drugo, riječ je o zanimljivoj ideji izbjegavanja gužvi i prometnih čepova.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • user_113834 14.07.2011.

    Ajde bar nece bit guzve na autocestama!

  • manU_1 11.07.2011.

    Pa taman dok nasa draga Bosna i Hercegovina napravi autoputove i poveze sve vece gradove istim.....nece nam ni trebati jer cemo letjeti tad :) koja ironija

  • Morž 11.07.2011.

    2001. su imali problema sa teroristima koji se zalječu u zgrade 2021. imati će isti problem samo što neće biti teroristi nego pijani letači.

Komentiraj...
Vidi sve komentare