To je to što me zanima!

Dobit će 78.000 kuna jer će tri mjeseca mirno ležati

Ispitanici u istraživanju se smiju tuširati i gledati filmove, a glavno je da leže. Stručnjaci će njihova mlohava tijela pokušati dovesti u normalno stanje
Vidi originalni članak

Američka svemirska agencija NASA plaća 10 dolara po satu sudionicima istraživanja na sveučilištu u Teksasu kako bi tri mjeseca ležali u krevetu. Tako prikupljaju informacije za svemirski program. NASA-ini stručnjaci pokušavaju pronaći način za ublažavanje posljedica nulte gravitacije, poput smanjenja mišiće mase i gustoće kostiju.
- Osjećam se vrlo opušteno. Nisam ovoliko mirovala posljednjih deset godina - rekla je ispitanica Heather Archuletta. Mogu se tuširati, surfati internetom i gledati filmove, no moraju ostati ležati. Nakon što će marljivo ležati tri mjeseca, ispitanici će krenuti na rehabilitaciju. U tom ključnom dijelu istraživanja stručnjaci će njihova atrofirana tijela pokušati dovesti u normalno stanje.
- Samo želim pomoći NASA-i da održi zdravlje svojih astronauta, tako da svi možemo uskoro na Mars - kaže Archuletta. Na kraju istraživanja bit će bogatija za oko 17.000 dolara (78.000 kuna).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • branchburg 31.07.2008.

    dummy....poslije 3 mjeseca ces potrositi 17,000 na rehabilitaciju....boze gluposti!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare