To je to što me zanima!

'Dobit ćemo cjepivo tako brzo, kao nikad u ljudskoj povijesti'

Ministar zdravstva Jens Spahn u razgovoru za ZDF očekuje da će već u sljedećim mjesecima cjepivo protiv korone biti u primjeni zahvaljujući zajedničkom radu prema istom cilju
Vidi originalni članak

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn očekuje da bi cjepivo protiv koronavirusa moglo u nadolazećem razdoblju biti u primjeni, možda već "u sljedećim mjesecima".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mi ćemo tako brzo dobiti cjepivo kao još nikad u ljudskoj povijesti jer svi djelujemo i radimo zajednički na istom cilju - rekao je Jens Spahn u razgovoru za javni servis ZDF u četvrtak ujutro.

On je rekao kako računa s cjepivom u nadolazećem razdoblju.

STRANI STRUČNJACI SKEPTIČNI Rusi odbacili optužbe da njihovo cjepivo za koronu nije sigurno

- Imamo mnoge naznake o uspješnim ispitivanjima i testiranjima i zato sam optimističan i vjerujem da ćemo u sljedećim mjesecima, pri čemu se ne želim koncentrirati na neki određeni mjesec, ali svakako sljedeće godine imati cjepivo na raspolaganju - rekao je Spahn za jutarnji program ZDF-a.

Državni epidemiološki institut Robert Koch najavio je u utorak navečer da bi cjepivo moglo biti spremno već ove jeseni ali je kasnije ta vijest povučena.

TRIJUMF PUTINA Hrvatska nije naručila cjepivo: 'Ispitivanja su bila jako kratka'

Spahn je rekao kako je problem s vijestima da Rusija ima cjepivo u tomu što nema dovoljno pristupačnih podataka o testiranjima.

Ministrica znanosti Anja Karliczek je prije nekoliko dana izjavila kako je "malo vjerojatno" da će se cjepivo naći u širokoj primjeni prije sredine sljedeće godine.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ypsilon 13.08.2020.

    pomrsio im Putin račune ...

  • zagorska puntarica opet 13.08.2020.

    Blago onima koji vjeruju.

  • ante-portas 13.08.2020.

    Njemacko najbolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare