To je to što me zanima!

Dobra situacija u Sloveniji: Epidemijski brojevi padaju

U Sloveniji u ponedjeljak nastavlja padati broj novih zaraza koronavirusom, kao i svih ostalih pokazatelja epidemije, a vlada je najavila da će raspravljati o djelomičnom ublažavanju mjera
Vidi originalni članak

U u protekla 24 sata sa 1062 PCR-testa i 48.983 brza antigenska testova potvrđena je 3601 zaraza koronavirusom, trenutno je 140.334 aktivnih zaraza, što je je 4938 manje slučajeva nego dan ranije, a preminulo je 7 oboljelih, objavio je nacionalni institut za javno zdravlje NIJZ.

Pad zaraza izražen je i na tjednoj razini, a u trendu smirivanja petog vala epidemije su i ostali epidemijski podaci. U padu su sedmodnevni prosjek zaraženih u jednom danu koji iznosi 7.310, te 14-dnevna incidencija sa 6.665 potvrđenih zaraza na sto tisuća stanovnika. U bolnicama su trenutno 782 covid pacijenta, od čega je 133 teže oboljelih na intenzivnim odjelima.

VELIK PAD BROJEVA Smiruje se zaraza u Sloveniji: 4257 novooboljelih i 15 umrlih

Stanje u broja hospitaliziranih je trenutno stabilno, a vlada će uskoro s epidemiolozima raspravljati o mogućoj prilagodbi dosadašnjih mjera.

Mateja Logar koja vodi vladinu stručnu skupinu za Covid-19 izjavila je za Slovenski radio da se opće protuepidemijske mjere, nošenje maski, dezinfekcija, održavanje distance, prozračivanje prostora i rad od kuće idućih tjedana još sigurno neće mijenjati. No, kako je dodala, djelomično popuštanje mjera može se očekivati ondje gdje je prisutan kratkotrajan kontakt između korisnika i pružatelja usluge u takvim djelatnostima, i to ako su prostorne prilike takve da nema prevelike gužve. Isto tako, do relaksacije bi moglo doći za aktivnosti koje se odvijaju na otvorenom, dodala je.

U Sloveniji je do sada s barem jednom dozom cjepiva zaštićeno 1.262.794 ljudi, a potpuno je cijepljeno njih 1.215.850, odnosno 57,7 posto ukupne populacije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kaj je to korona? 14.02.2022.

    Iskreno meni se život nije ništa promijenio za vrijeme plan demije... nisam ni kune potrošio na maske jer sam ih ukro ovaj posudio sa posla još sam i ušparao pare za auto i ps5 jer nisam imao di trošiti plaču i to prošle godine... 🤭

  • 🛑, 🛑 PROUČI VIVID-LIGHT 888🛑🛑 14.02.2022.

    Da stvarno postoji epidemija mjere se ne bi ublažavale kad bi davale rezultata. Zašto bi, hipotetski, dobro odrađeni posao bio bačen u vodu s popuštanjem mjera. Naravno, reći će naivni kao nagrada za dobro pridržavanje tj. jer smo bili dobri i poslušni i nismo izlazili iz tora 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare