To je to što me zanima!

Dobre vijesti: Moody's podigao kreditni rejting Hrvatske na Ba1

Agencija Moody's podigla je u petak kreditni rejting Hrvatske za jedan stupanj, iz 'Ba2' u 'Ba1', najvišu razinu u neinvesticijskoj kategoriji, a izmijenila je izglede iz pozitivnih u stabilne
Vidi originalni članak

Rejting 'Ba1' još uvijek signalizira ulagačima da agencija smatra kupnju državnih obveznica Hrvatske špekulativnim ulaganjem. Promjena izgleda iz pozitivnih u stabilne sugerira da će agencija u idućim mjesecima zadržati rejting na toj razini.

Moody's kao ključne pokretače revizije navodi povećani institucionalni kapacitet i kreiranje politika kako zemlja ulazi u kritičnu fazu pristupanja europodručju, te smanjenu izloženost Hrvatske riziku duga u stranoj valuti.

NOVI PODACI STOŽERA Imamo 2866 novozaraženih, preminulo je 38 pacijenata

Moody's je od ožujka 2016. godine držao hrvatski kreditni rejting na Ba2, dva stupnja ispod investicijske kategorije, a od tada je samo mijenjao izglede, sa stabilnih u ožujku 2016. na pozitivne u ožujku 2017., i pozitivne u travnju 2019. godine.

Druge dvije velike agencije za kreditne rejtinge - Standard&Poor's (S&P) i Fitch, kreditni rejting Hrvatske drže na investicijskim razinama, što su potvrdile i tijekom ove godine.

IZGORIO STAMBENI KONTEJNER Jedan mrtav u požaru u Zagrebu

Tako je S&P u rujnu potvrdio potvrdio kreditni rejting Hrvatske 'BBB-/A-3', uz stabilne izglede, a u lipnju je to učinio i Fitch, koji je potvrdio dugoročni kreditni rejting Hrvatske 'BBB-', uz stabilne izglede.

Premijer Andrej Plenković najavio je izvanredno obraćanje medijima povodom dizanja kreditnog rejtinga za 13 sati.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • 15.11.2020.

    Sad će se Pkenki pohvaliti, evo vam narode dužničkog ropstva, kao jednog u nizu uspjeha ovih smiješnih cirkusanata.

  • 14.11.2020.

    I to sve za vrijeme korone!!!Nama ni Einstein nije ravan!!!!

  • sara.protega 14.11.2020.

    Mišljenje lihvara nije nam bitno. Ovo su svjetski lopovi koji hvale naše domaće lopove. Ne hvala. Potrebno je ove iz tih lihvarskih agencija locirati, uhititi, transferirati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare