To je to što me zanima!

Dobre vijesti: U Hrvatsku stiže sve više i više austrijskih turista

Hrvatska ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u Europi, svjetski je mediji svrstavaju na liste najsigurnijih destinacija za putovanja, kaže direktor HUT-a Veljko Ostojić
Vidi originalni članak

Turistička putovanja iz Austrije u Hrvatsku zadnjih su dana intenzivirana te je trenutno u zemlji više od 1500 austrijskih turista, a hotelijeri bilježe veliko zanimanje Austrijanaca za odmor u Hrvatskoj, ističe u četvrtak direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić.

PREMIJER PLENKOVIĆ: 'Vodimo protiv korone, zato otvaramo granice za turizam'

- Austrija je jučer ukinula sve epidemiološke mjere za putovanja austrijskih državljana u zemlje s kojima ta zemlja direktno graniči. Kako je najavljeno, Hrvatska bi zajedno s još nekim zemljama koje nisu direktni susjedi Austrije za takvu potpunu liberalizaciju na red trebala doći već idući tjedan - kaže Ostojić.

Dodajući kako je poznato da hrvatski turizam ima značajan broj turista iz Austrije, kao i da su hrvatske granice potpuno otvorene za njihove državljane, Ostojić kaže kako je s obzirom na "sjajnu epidemiološku situaciju" u Hrvatskoj, uvjeren da će Austrija slijediti preporuke Europske komisije za potpunom liberalizacijom putovanja u zemljama slične epidemiološke situacije".

Smatra da je velik interes koji hrvatski turizam dnevno bilježi u pozivima i rezervacijama od austrijskih turista najbolji dokaz koliko Austrijanci žele doći u Hrvatsku te se u HUT-u nadaju da će službena politika uz EU preporuke poslušati i želje svojih građana.

- Hrvatska ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u Europi, svjetski je mediji svrstavaju na liste najsigurnijih destinacija za putovanja, turistički su djelatnici svoje usluge podigli na najviši nivo i potpuno spremni dočekujemo naše goste - poručuje Ostojić, ističući i da je Austrija među tržištima s kojih se u Hrvatskoj ostvaruje najveći turistički promet.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • diego ladonde 04.06.2020.

    Tučnjava za ulaz u Rvacku, na Macelju. Kolona do Graca.

  • krokka 04.06.2020.

    Turisti lagano cure ko informacije o vjetroelektranama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare