To je to što me zanima!

Dobročinitelji spasili bebu koja je živjela na smetlištu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Lili i Ivo Lončar iz Poličnika udomili su djevojčicu (2) koju nitko nije želio usvojiti. Ima tumor na mozgu i peto je dijete koje su nesebično prigrlili
Vidi originalni članak

Mala L. (2) nije mogla ni sanjati ljepši rođendan od onoga koji joj je
priredila udomiteljska obitelj Lili i Ive Lončara iz Poličnika pokraj Zadra. Romsku djevojčicu, koja je do prije godinu dana živjela na šibenskom smetištu s ocem (18), u srijedu je u njezinoj šarenoj i veseloj sobi dočekao prvi bicikl. No morat će malo pričekati dok sjedne na njega i proveze se dvorištem. Lili djevojčicu tri, četiri puta u tjednu vodi na fizikalnu terapiju u Zadar. Osim što malena teško hoda, s devet mjeseci otkrili su joj tumor na mozgu. Operirana je nekoliko puta u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, a čeka je još jedna operacija jer tumor i dalje raste.
- Otac, koji je gotovo dijete, nije se o njoj mogao brinuti. Bebina ih je majka napustila. Živjeli su u stravičnim uvjetima pa je intervenirao Centar za socijalnu skrb i djevojčicu htio smjestiti u dom. Ali kad sam je prvi put ugledala, nisam joj mogla odoljeti pa sam je odlučila udomiti. Moja mala djevojčica već pet mjeseci ima punu njegu, ljubav i skrb. Iskreno, ne znam kako bih nastavila živjeti bez nje - kaže Lili suznih očiju. Iako imaju dvoje posvojene djece, sestru i brata Ivanu (18) i Ivana (19), Lili i Ivo utočište su pružili još dvama dječacima, a Alenu, starijemu od njih, sad je 21 godina. U odluci da udomi teško bolesno dijete imala je punu potporu ostale djece, bez čije svakodnevne pomoći teško da bi se mogla potpuno posvetiti rehabilitaciji. No ljubav koju Lončari pružaju djeci i ona njima teško se prihvaća u maloj sredini.
- Susjedi, rodbina i mještani nas i našu djecu gledaju s prezirom. Umjesto da ih prihvate, svi su ih odbacili. Nitko se s njima neće družiti jer su drukčiji. Pokušala sam organizirati udrugu udomitelja, ali nije išlo. Nastojala sam prirediti predavanja o tome, ali nitko nije bio zainteresiran. Svojoj djeci samo želim dobro i najveća mi je sreća što su odlični učenici, što s njima ni ja ni društvo nemamo problema - kaže Lili.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • enya 15.10.2009.

    Draga obitelj Lončar želim Vam svako dobro u životu a malenoj da ozdravi čim prije.

  • bluesky 15.10.2009.

    Draga obitelji Lončar ne obazirite te se na uskogrudne,sebične ljude koji imaju pustoš u srcu.Vaša ljubav je melem na ranu te djece.Neka vas dragi Bog čuva i malenoj podari zdravlje i još jedno veselje u vašem domu.Pozdrav iz susjedne Murvice!!

  • teuta 15.10.2009.

    draga lili, ljudi odbacuju druge iz straha da njihov jad tako nece biti prepoznat. najvaznije je da te prihvacaju tvoja djeca, udomljena ili ne, u njihovim srcima ti i tvoj muz ste heroji i utociste. kaj vam vise treba

Komentiraj...
Vidi sve komentare