To je to što me zanima!

'Dobrodošli u Zadarsku regiju': Plakat osvanuo kraj Šibenika

Plakat je postavila Hrvatska zajednica županija, a njime na provokativan način žele pokazati kako bi izgledala nekoliko puta najavljivana regionalizacija Hrvatske
Vidi originalni članak

Hrvatska zajednica županija na ulazu u Šibenik postavila je provokativan plakat s natpisom "Dobrodošli u Zadarsku regiju": Riječ je o kampanji kojom se građanima na provokativan način žele pokazati kako bi izgledala regionalizacija Hrvatske.

-  Riječ je o akciji Hrvatske zajednice županija kao nositelja borbe protiv ukidanja županija i zagovaratelja da hrvatske regije budu utemeljene na povijesti geografije. Ovo je drugi dio naše kampanje tijekom koje ispitujemo afinitet građana kako bi reagirali da su dio neke druge regije. U toj provokaciji želja nam je da građani postanu svjesni što znači pripadati svojoj županiji i regiji. Ovo nam se činilo kao najbolji način da dopremo do njihove svijesti. Sve je dakle, ciljana igra Hrvatske zajednice županija, atak na svijest građana – kazao je šibenski župan Goran Pauk za ŠibenikIN.  

Kampanju u cijelosti financira Hrvatska zajednica županija, a osim u Šibeniku, plakati će bit postavljeni u Vukovaru i Istri.

- Ovaj teritorijalni ustroj je to što nam treba, a ne nove regije. Potrebna je decentralizacija funkcija i sredstava kako bi bili još efikasniji, bolji, racionalniji i kako bi mogli upravljati onime za što smo nadležni – ponovio je svoj stav o ukidanju županija i regionalizaciji župan Pauk. 

Čini se da je plakat postigao željeni efekt jer je ubrzo i uništen crvenim sprejem. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Dalmacija u srcu 30.04.2016.

    Od Svetog Roka pa do Prevlake prostirat će se Dalamacija, a ove uhljebe triba u Lepoglavu. Nađite mi Dalmatinca koji je protiv svoje majke Dalmacije.

  • pravica3 29.04.2016.

    fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj...lako je provocirati za "naše" novce....i misliti da su u pravu....ma he.em ti ja takve vlastodršce.....ništ drugo ni ne rade za toliku lovu nego samo dobrano PROVOCIRAJU ......i ubiru lovu od nas građana na svaki naš mig....čak i na zrak koji udišemo......fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

  • jure vitez francetić 29.04.2016.

    od zadra do dubrovnika regija dalmacija s centrom u splitu jedino normalno rješenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare