To je to što me zanima!

Milorad Dodik obećao da će posjetiti izbjeglice u Sl. Brodu

U Slavonskom Brodu Milorad Dodik trebao bi se sastati s hrvatskim prognanicima. Ivi Josipoviću je rekao kako Hrvatima jamči siguran povratak u Republiku Srpsku
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak se u Bih susreo sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Dodik je izjavio kako je Hrvatima osiguran povratak u Republiku Srpsku te im jamči sigurnost. Dodao je kako isto tako očekuje i povratak srpskih izbjeglica u Hrvatsku. Josipović je ustvrdio kako Hrvatska poduzima sve da se izbjeglice vrate u svoje domove, pišu Nezavisne novine. Dodik bi krajem siječnja trebao doputovati u Slavonski Brod gdje će razgovarati s hrvatskim prognanicima. Osim s Dodikom hrvatski predsjednik sastao se i sa predsjedateljem predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i članom predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. I njih je pozvao da dođu posjetiti Hrvatsku.  

Josipović dobio nagradu, a novac donirao dječjoj bolnici

Predsjedniku Hrvatske su u ponedjeljak navečer u Banja Luci uručili nagradu "Osoba godine 2010.". Josipović se na nagradi zahvalio vlasniku Nezavisnih novina i dugogodišnjem novinaru Željku Kopanji, koji je prije desetak godina u eksploziji podmetnute bombe ostao bez nogu. Josipović se u svom govoru osvrnuo na tragičnu prošlost ovih prostora. Istaknuo je kako se svaki zločin mora kazniti, a svaku žrtvu  treba se poštovati. 

- Želim da imamo najbolje susjede, najbolje prijatelje i da jednog dana svi zajedno budemo u Europskoj uniji - rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik je uz nagradu na dar dobio i sliku, simbol grada Banja Luke i novčanu nagradu u iznosu od oko 7400 kuna. Novac je donirao dječjoj klinici u Banja Luci. 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • rođin rođo1 07.12.2010.

    bilo kako bilo,ali bolj volim da dodik posjeti hrvatsku nego lagundžija,komšić i mnogi drugi "hrvatski"opolitičari iz BiH.

  • p i j e v a c 07.12.2010.

    Tko je taj Dodik?Čul sam za Dudeka.

  • wwww 07.12.2010.

    Pisati o BiH trebaju oni koji poznavaju situaciju,Srbi su narod na ovome teritoriju koji žive stoljećima,opstali su zato što im je Srpstvo u srcu kao i Hrvati,Srba u BIH po popis stanovništva iz 1991 god.bilo je oko 1,5 mil.danas je taj broj sličan jer dosta Srba iz Hrvatske je nastanilo današnju Republiku Srpsku i tu žive,mi Hrvati sa Srbima u BiH smo riješili sva pitanja oko ove države tj.ne volimo je i nadamo se da će ova zadanja Jugo takovina iz ZAVNO BIH-A nestati zauvijek.Hrvata je danas oko 550.000 i zna se njihov teritorij,samo probleme ovdje prave Bošnjaci koji za sebe žele svu državu zato što su brojniji od Srba i Hrvata!

Komentiraj...
Vidi sve komentare