To je to što me zanima!

Dodik u Srebrenici: Tu nije bilo genocida! Srbi su dobar narod

Postojao je plan prema kojem su određeni stranci i bošnjački političari htjeli da nam nametnu krivicu i odgovornost za nešto što nismo učinili, rekao je Milorad Dodik
Vidi originalni članak

Od Srebrenice se sve vrijeme pokušavalo praviti loše mjesto za Srbe tvrdnjom da je ovdje počinjen genocid. Ja ovdje tvrdim da nije počinjen genocid! Nije bilo genocida! Postojao je plan prema kojem su određeni stranci i bošnjački političari htjeli da nam nametnu krivicu i odgovornost za nešto što nismo učinili, rekao je Dodik na predizbornom skupu svoga SNSD-a u nedjelju u Srebrenici nastavivši govoriti o tome kako će SNSD pobijediti u Srebrenici i kako će se oni brinuti o Srbima u tom gradu.

Upravo je Međunarodni sud pravde donio odluku da su snage bosanskih Srba u Srebrenici u srpnju 1995. počinile genocid koji je Srbija najprije propustila spriječiti, a zatim odgovorne izručiti Haškom tribunalu.

- U Srebrenici će i dalje svi slobodno živjeti i Bošnjaci će imati sva prava, kazao je Dodik, a Bošnjaci mu zamjeraju da se on ponaša kao netko tko dodjeljuje ljudima prava.

Političkim krugovima iz Sarajeva i pojedinim međunarodnim predstavnicima trebala je priča koja je prosipana, da su Srbi loši momci, a Bošnjaci žrtve, rekao je Dodik

- Stalo mi je da se Srebrenica razvija i da više Srbi ne budu zapostavljeni i poniženi kao što su to do sada bili. Političkim krugovima iz Sarajeva i pojedinim međunarodnim predstavnicima trebala je priča koja je prosipana, da su Srbi loši momci, a Bošnjaci žrtve. To mora prestati. Srbi su dobri ljudi, ponosan narod, dobri su i Bošnjaci kao narod, ali im je loša politika, kazao je Dodik, kojemu u nedjelju nije bilo prvi puta da u Srebrenici negira zločin. 

- Za zločine koji su se dodgodili u Srebrenici trebaju odgovarati oni koji su ih počinili, ali ne smije se zanemariti odgovornost i s druge strane za 28.000 srpskih žrtava. Odgovore na ova pitanja trebaju dati sudovi, a ne bilo tko iz politike i od političara, smatra predsjednik SNSD-a i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

Idi na 24sata

Komentari 450

  • FranjoIvanković 25.09.2012.

    Nije vrijedan spomena.

  • banako 25.09.2012.

    za ovog pacijenta je lijek Čedomir Jovanović...svaka mu čast kako ga je oprao pred kamerama...

  • miro73 25.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare