Obavijesti

News

Komentari 450

Dodik u Srebrenici: Tu nije bilo genocida! Srbi su dobar narod

Dodik u Srebrenici: Tu nije bilo genocida! Srbi su dobar narod
1

Postojao je plan prema kojem su određeni stranci i bošnjački političari htjeli da nam nametnu krivicu i odgovornost za nešto što nismo učinili, rekao je Milorad Dodik

VIDEO

Od Srebrenice se sve vrijeme pokušavalo praviti loše mjesto za Srbe tvrdnjom da je ovdje počinjen genocid. Ja ovdje tvrdim da nije počinjen genocid! Nije bilo genocida! Postojao je plan prema kojem su određeni stranci i bošnjački političari htjeli da nam nametnu krivicu i odgovornost za nešto što nismo učinili, rekao je Dodik na predizbornom skupu svoga SNSD-a u nedjelju u Srebrenici nastavivši govoriti o tome kako će SNSD pobijediti u Srebrenici i kako će se oni brinuti o Srbima u tom gradu.

Upravo je Međunarodni sud pravde donio odluku da su snage bosanskih Srba u Srebrenici u srpnju 1995. počinile genocid koji je Srbija najprije propustila spriječiti, a zatim odgovorne izručiti Haškom tribunalu.

- U Srebrenici će i dalje svi slobodno živjeti i Bošnjaci će imati sva prava, kazao je Dodik, a Bošnjaci mu zamjeraju da se on ponaša kao netko tko dodjeljuje ljudima prava.

Političkim krugovima iz Sarajeva i pojedinim međunarodnim predstavnicima trebala je priča koja je prosipana, da su Srbi loši momci, a Bošnjaci žrtve, rekao je Dodik

- Stalo mi je da se Srebrenica razvija i da više Srbi ne budu zapostavljeni i poniženi kao što su to do sada bili. Političkim krugovima iz Sarajeva i pojedinim međunarodnim predstavnicima trebala je priča koja je prosipana, da su Srbi loši momci, a Bošnjaci žrtve. To mora prestati. Srbi su dobri ljudi, ponosan narod, dobri su i Bošnjaci kao narod, ali im je loša politika, kazao je Dodik, kojemu u nedjelju nije bilo prvi puta da u Srebrenici negira zločin. 

- Za zločine koji su se dodgodili u Srebrenici trebaju odgovarati oni koji su ih počinili, ali ne smije se zanemariti odgovornost i s druge strane za 28.000 srpskih žrtava. Odgovore na ova pitanja trebaju dati sudovi, a ne bilo tko iz politike i od političara, smatra predsjednik SNSD-a i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 450
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.