To je to što me zanima!

Dogovorili se s upravom i prekinuli su štrajk u CA-u

Stjuardese i stjuardi Croatije Airlinesa su iza 18 sati završili štrajk. Štrajkaši su nakon objave sindikalnih čelnika skinuli 'štrajkačke odore'
Vidi originalni članak

Kabinsko osoblje Croatije Airlinesa je u subotu nešto iza 18 sati završilo štrajk. Štrajkaši su nakon objave sindikalnih čelnika o prekidu štrajka simbolično skinuli "štrajkačke odore", piše Večernji list. Suzana Artuković Vuksan, predsjednica Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova je rekla da su štrajk završili nakon što su se s upravom dogovorili da će potpisati kolektivni ugovor. Dodala je kako joj je žao da su to morali postići štrajkom, ali su se samo tako mogli izboriti se za dostojanstvo. Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Ivan Mišetić kaže da su pregovarali gotovo 30 sati te da je zadovoljan postignutim dogovorom.
Štrajk je, podsjetimo, počeo u petak, a trebao je trajati do utorka. Sav zračni promet bi se trebao normalizirati od nedjelje ujutro, a svi večerašnji letovi pokriveni su izvanrednim rasporedom.

KOSOR: VAŽNO JE SVAKO RADNO MJESTO
Jadranka Kosor u Dubrovniku na Croatia Summitu osvrnula se i na štrajkaše te kazala kako je za gospodarstvo važno čuvanje svakog radnog mjesta, pa tako i onog stjuardesa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • skolic3 10.07.2010.

    Ma dobićete q. a ne sporazum. To je obečanje samo da se uspostavi normalni pomet i smanji gubitak a vaša prava ćete vidjeti...možda i nikad...

  • smarovic 10.07.2010.

    ma kakve stjuardese pa to su obične konobarice samo rade u zraku-AJMO I KONOBARI SA ZEMLJE U ŠTRAJK

  • šamar 10.07.2010.

    to je zbog samita u dubrocvniku mora da je jeaca nazvala...ne daj boze sramote

Komentiraj...
Vidi sve komentare