To je to što me zanima!

Doji djecu iako imaju četiri i pet godina te ne želi stati

Stella Onions (45) djecu doji dva puta na dan. Ne namjerava ih prestati dojiti dok ona sama tako ne odluče, a nada se da će to biti između 5. i 8. god.
Vidi originalni članak

Stella Onions (45) još doji svoje dvoje djece od četiri i pet godina iako većina žena to prestaje raditi nakon što dijete navrši šest mjeseci. Međutim, uvjerena je da tako poboljšava fizičke i mentalne sposobnosti svoje djece. Josephine (5) i Zacka (4) doji dva puta na dan. Djecu obrazuje kod kuće, a kaže kako se na putovanjima izvan Britanije ne mora brinuti o kvaliteti vode.
- Bilo mi je glupo prestati ih dojiti bez razloga sa šest mjeseci, a dojenje smanjuje rizik od raka - kaže Stella. Priča kako je svoju djecu dojila i u javnosti pred njihovim prijateljima, ali da to nikome nije smetalo. Djecu planira prestati dojiti kada sama tako odluče, a misli da bi to trebalo biti između pete i osme godine jer bi se tada njihov imunosni sustav trebao potpuno razviti - kaže Stella.
- Studije su pokazale kako dojenje djeci pomaže u mnogočemu te ne otežava osamostaljenje djeteta. Štoviše, takva djeca su vjerojatno samostalnija jer sama mogu odlučiti kada će prestati dojiti - kaže Julie Dean iz skupine za potporu dojiljama, a piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • entoni 12.06.2008.

    Neka žena doji ako je to njihov izbor. Do 5-6 god. je maksimum, dalje ne treba stvarno.

  • Gara 12.06.2008.

    svako ima pravo na svoje mišljenje..meni ovo nije normalno..

  • Bridge 12.06.2008.

    Moja prijateljica doji zadnjih deset godina. Ima cetvero djece od kojih je najstarije staro deset , drugo ima osam , trece pet godina , a najmladja kci ima 3. Trece i cetvrto dijete jos doji, a najstariju kcer i sina je dojila dok nisu krenuli u prvi razred. Djeca su sve samo ne zaostala.Ono sto neke sablaznjava drugima je sasvim normalno. Mene recimo vise groze silikoni nekih starleta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare