To je to što me zanima!

'Dojila sam svoga sina u kabini kamiona od 13 tona'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tea Melnjak (22) dane provodi daleko od obitelji, za upravljačem tegljača. Vozeći kiper, cisternu s prikolicom i labudicu, već je prešla 380.000 km
Vidi originalni članak

Gledam tu grdosiju kroz prozor i pitam se što je to u njemu što me vuče daleko od obitelji. Na putu razmišljam samo o suprugu i sinu i jedva čekam da se vratim, ali kod kuće stalno imam osjećaj da moram biti negdje drugdje. Vožnja je gora od droge i uvuče vam se pod kožu, govori Varaždinka Tea Melnjak (22), koja tri godine radi kao vozačica kamiona. Kamion 'kontejnerica’, koji Tea vozi za Peveca, dug je 18 metara i težak 13 tona. Robu tovari u Rijeci i Kopru te vozi do trgovina u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Makedoniji.
- Tata me kao djevojčicu uvijek vozio sa sobom na utovare i istovare. Završila sam srednju školu za vozača u kojoj sam dvije godine radila kao automehaničarka - ispričala je mlada žena koja je dosad prevezla 380.000 km bez prometne nezgode. A vozila je kiper, cisternu s prikolicom i labudicu. Na putu je često po dva tjedna u komadu.
- Suprug me, srećom, podržava. Ovaj posao traži puno odricanja, jer ne mogu doći doma na obljetnice i rođendane, a sina sam isprva dojila samo vikendom. Počela sam ga voziti sa sobom kako bih ga mogla dojiti - rekla je. Drugi vozači su joj se isprva čudili. Poslije su komentirali: “Riba stvarno vozi”. Zimus su joj pomogli. Ostala je zarobljena u snijegu na cesti kraj Vukove Gorice pa su joj šestorica kolega pomogla očistiti kamion.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • biggy031 22.02.2009.

    Mogu ženske svašta, samo kada hoče. Sjedalica se može staviti na sjedalo i pričvrstiti pojasom, ali nitko ne gleda na to ni u inozemstvu jer znam dok sam vozio u Limex-u samnom je išla i supruga i kčer od 4 godine, bio sam zaustavljen i od njemačke i francuske policije i nitko nije ništa rekao. Kolegice samo tako, nedaj se... POZDRAV SVIM VOZAČIMA PEVEC TRANSPORT-a OD BIGGY-a

  • markovicn78 22.02.2009.

    mogla bi proc i kao jahacica mrak je

  • priska 20.02.2009.

    ej a ja vam poznam jednu što vozi autobus i gosti su nam puno opušteniji kad ona vozi nego muške kolege!i svaka vam cure čast i bile vi nama zdrave i dugo radile!

Komentiraj...
Vidi sve komentare