To je to što me zanima!

Dok Imunološki propada, mi uvozimo krv iz Južne Koreje

Uvoz čak 970 mil. dolara je iznimno visok. Još prije četiri godine, kad je počela propast Imunološkog, iz Južne Koreje je uvezeno tek osam milijuna dolara krvnih pripravaka
Vidi originalni članak

Ne znam tko uvozi ono što je prije proizvodio Imunološki zavod, ali u toj grupaciji treba tražiti interes koji je protivan javnom.

Poručio je to SDP-ov bivši ministar zdravstva Siniša Varga. Javnost je upozorio da je lani uvezeno hemoglobina u vrijednosti čak 970 milijuna dolara iz zemalja izvan EU. Hemoglobin je protein iz crvenih krvnih zrnaca.

- U posljednje vrijeme je naglo porastao uvoz hemoglobina iz Južne Koreje. Ministarstvo zdravstva mora reći u koju svrhu se uvozi i kamo se dalje plasira - rekao je Varga.

Pozvao je Vladu premijera Andreja Plenkovića da što prije omogući da Imunološki profunkcionira kao Državni zavod. Za to je preduvjet prebacivanje sve opreme u novi zavod, a Vlada oteže tu odluku.

Uvoz čak 970 milijuna dolara je iznimno visok. Primjerice, još prije četiri godine, kad je počela propast Imunološkog, iz Južne Koreje je uvezeno tek osam milijuna dolara krvnih pripravaka. Javnost nije dobila obrazloženje tko su uvoznici jer je Državni zavod za statistiku rekao da je to tajna.

Rješenja za Imunološki još nema. Nakon četiri godine propadanja, opet su napravljene nove analize o potrebnim ulaganjima. Grad Zagreb želi ga preuzeti.     

Idi na 24sata

Komentari 86

  • škver 21.02.2017.

    Želim da propadne, da čujem Krajjj!!

  • 21.02.2017.

    Zamisli da jedan ministar zdravstva nema pojma zašto je hemoglobin uvezen i još to javno i glasno kaže bez ikakvih posljedica naravno !!!! Ima li igdje ovo na svitu majko moja mila ?!?! Hrvatska je druga najbolesnija država po smrtnosti u EU i to smo svi čuli na TV-u i ostalim medijima. ZAŠTO ?!?! Naši krvni pripravci i općenito svi proizvodi u imunološkom su po kvaliteti bili poznati u cijjelom svijetu . Hemoglobin se inače koristi za proizvodnju tvorničkih lijekova. Sada se lijekovi se uvoze a o njihovim sastojcima, obzirom da smo postali ovoliko bolesna nacija nitko ne govori ništa, i opet netko ima veliku korist od toga .Uništili su nas, a uništili su i našu djecu zahvaljujući NAMA koji smo ih rodili i ništa ne poduzimamo !!!! Odlični smo roditelji, bake i djedovi, nema šta!!!!

  • Cezar9 21.02.2017.

    Eee..sada neka me izbace skroz iz Komentara.... Je..m im krv, je..m im sve na svijetu..gamadima, lopovima, mafijozama......Svim hrvtaskim političarima, koji neće naš Imonološki staviti u funkcju našeg naroda. Moramo uvoziti krv i Koreje...Ajmo..uvoziti iz S. Koreje...Je...m im sto puta sve na svijetu.. Prvi smo u davanju krvi, skočiti u pomoć kome je potrebna, a mi uvozimo krv, upitne vrijednosti iz drugih država... Za koju bagru sam ja dva puta pusti krv i natopio ovu jadnu zemlju...Selim se od ovih gamadi...Idem za svojom djecom bilo kuda samo ovo ne slušati...!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare