To je to što me zanima!

Dok majke plaču za sinovima, bešćutni ruski propagandisti stavili Djeda Mraza u tenk

Ruska propaganda mobilizirala je Djeda Mraza, simbol sovjetske Nove godine, koji se vozio po Belgorodskoj regiji na tenku s ruskom zastavom
Vidi originalni članak

Ruska propaganda, kao i uvijek, nastavlja probijati dno i izmišljati nove metode privlačenja neiskusnih muškaraca u rat kao topovsko meso. U gradu Saratovu, koji se nalazi na jugoistoku europskog dijela Rusije s populacijom od 839 tisuća ljudi, novinska agencija East2West zabilježila je desetke žena koje oplakuju svoje sinove, braću i muževe koji su osramoćeno poginuli kao okupatori na teritoriju suverene zemlje. Ovaj put popisu poginulih u vojnom spomeniku dodano je samo 60 novih imena. Napominje se da je u ratu poginulo 166 boraca, međutim, prema raznim neslužbenim podacima, taj je broj puno veći.

No, i nakon pogibije svojih rođaka ili poznanika, obitelji mobiliziranih nastavljaju slati muškarce u rat, a ruski političari smišljaju sve apsurdniju propagandu kako bi dodatno zombirali svoje stanovništvo.

U Belgorodskoj oblasti, koja graniči s Ukrajinom, vlasti su cinično iskoristile ruski simbol Nove godine, Djeda Mraza, u svoje propagandne svrhe.

Na fotografijama možete vidjeti Djeda Mraza na oklopnom transporteru s ruskom zastavom kako prolazi regijom.

Kako pišu ruski mediji, Djeda Mraz je svoj spektakularnu pojavu objasnio činjenicom da su mu saonice zapele u šumi. A na čistini je vidio rusku vojsku, koja mu dala oklopni transporter.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • nJoy 20.12.2022.

    Tako i Putlerova web bojna ismijava Ukrajinske civile koji se smrzavaju zbog zločinaca iz Kremlja.

  • ivanz 20.12.2022.

    Idite drugovi...djed mraz vas zove... treba gnojiva...

  • 20.12.2022.

    Putler izgubio kompas

Komentiraj...
Vidi sve komentare