To je to što me zanima!

Dok mu ne skinu imunitet ništa od suđenja zastupniku Glavašu

Ponovno suđenje Branimiru Glavašu i drugim optuženima u predmetima "Selotejp" i "Garaža" trebalo je početi u četvrtak. No Glavašu, koji je saborski zastupnik, nije skinut imunitet pa ročišta neće biti
Vidi originalni članak

Branimir Glavaš, kojem je mandat mirovao od 2. studenog 2016., zatražio je  lani da mu se mandat aktivira kad protekne zakonski rok od šest mjeseci, dakle od 3. svibnja 2017. na što je saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo 21. travnja 2017. pozitivno odgovorilo  te se on vratio u zastupničke klupe.Tako suđenje na Županijskom sudu u Zagrebu ne može početi dok mu saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo ne skine imunitet.  

Podsjećamo, prvu pravomoćnu presudu Vrhovnog suda Glavašu zbog zločina nad civilima srpske nacionalnosti u Osijeku 1991. od osam godina zatvora, temeljem koje je služio zatvorsku kaznu u Mostaru s koje je pušten na privremeni otpust, Ustavni sud ukinuo je na početku 2015.

Nakon što je ponovno razmatrao žalbe na prvostupanjsku presudu u kojima je obrana tražila ukidanje presude, a tužiteljstvo strože kazne Vrhovni sud je 28. srpnja 2016. ukinuo prvostupanjsku presudu i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • PRAVILO BROJ 8 05.07.2017.

    jos jedan biser pravne drzave

  • adika 05.07.2017.

    To je čovjek koji je uništio Slavoniju i Baranju i samo tipovi kojima je podijelio debele penzije i stanove još se drža njega.A što je radio i kako je radio zna cijeli grad, nije se tada bilo dobro zamjeriti Glavašu ili reći nešto protiv njega.On je sada marginalac u gradu, sjebo je cijelu Slavoniji i Baranju i još uvijek živi u svijetu Ante Pavelića negdje u 1943 god. To je ti koji ima probleme sam sa sobom, veliki materijalista, povijesno opterećen sa glupostima, i njegov domet je ustvari samo nivo NDH.Sa njim Hrvatska i Osijek nemaju budućnost.A da je on odbranio Slavoniji i Osijek, to je čista glupost, proizvod njegovih uvlakača .Pa što su onda radile silne brigade oko grada i ljudi koji su bili na prvoj liniji obrane.

  • Neutralni 05.07.2017.

    Da je Hrvatska samo "P" od pravne države ovom se ne skidao imunitet nego bi mu prije 20 godina skinuli nešto drugo i do sad bi ga svi zaboravili kao jednu od največih sramota Domovinskog rata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare