To je to što me zanima!

Dokumentarni film o Ani Magaš snimili u tajnosti

Film o Ani Magaš sniman je gotovo u tajnosti nakon njezina izlaska iz zatvora. Prikazuje njezin pokušaj da se ponovno vrati u društvo i život
Vidi originalni članak

Najpoznatija hrvatska osuđenica Ana Magaš (31), koja je u požeškoj kaznionici odrobijala gotovo tri i pol godine zbog ubojstva supruga Lucijana (33), zvijezda je dokumentarnog filma „Kainov znak“. Dokumentarac redateljica Ljiljane Šišmanović i Tihane Kopsi premijerno će biti prikazan na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma ZagrebDoxu  koji počinje 28. veljače i završava 7. ožujka. Film o Ani Magaš sniman je gotovo u tajnosti nakon njezina izlaska iz zatvora. Prikazuje njezin pokušaj da se ponovno vrati u društvo i vodi normalan život unatoč brojnim predrasudama i drugim poteškoćama koje su je pratile nakon izlaska na slobodu. Glasnogovornica Festivala Ivana Sansević nije željela govoriti ništa o filmu i datumu premijernog prikazivanja, osim da je na premijeru pozvana glavna protagonistica Ana Magaš. No, budući da je Ana u inozemstvu teško je očekivati da će se pojaviti na premijeri. Njezina majka Dijana Batković također nije željela govoriti o tome gdje je Ana i što radi. Međutim, neslužbeno se doznaje da je navodno još ljetos otputovala za Francusku, gdje je dobila posao na brodu.  Za ubojstvo supruga Lucijana u ožujku 2005., najprije je na Županijskom sudu u Zadru osuđena na devet i pol godina zatvora. Vrhovni je sud ukinuo presudu i vratio slučaj na ponovno suđenje. U rujnu 2006. osuđena je za ubojstvo u prekoračenju nužne obrane na osam godina zatvora. No, tu je presudu Vrhovni sud smanjio na pet godina, a onda ju je u ožujku 2008. pomilovao predsjednik Mesić i smanjio joj kaznu za godinu u pol. Iz zatvora je izišla potkraj lipnja iste godine, kada započinje njezina borba za skrb i viđanje sina.
 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • papaja 08.02.2010.

    Ne znam jesu li pozvali njenog odvjetnika Marinovića? Zašto imam predosjećaj da mirenje sa sinom neće završiti kako treba zbog aristokrata Magaševih. Tu se vidi sav jad Hrvatske države i njenih službi koji bi trebali brinuti o malom čovjeku!

  • audrey 08.02.2010.

    @ZumZumZg....ja sam iz Zd pa ne znam te price o njoj,a da mi ih ti malo bolje pojasnis??????? @NULA,ne znam zasto me tvoji komentari vise ne iznenadjuju....ti si jedna jako iskompleksirana osoba!!!!!

  • otarnik 08.02.2010.

    Zašto napadat nevinu ženu.Žena mu nije kriva što je on bio nazadan i staromodan.Mlada žena voli sve što vole mladi pa to mora iskoristit.Ana je sigurno imala velik krug prijatelja i obožavatelja.Pravi čovik mora bit tolerantan i podržavat svoju suprugu a on tu nije imao nosa ni razumjevanja.Nije se slagao sa njenim noćnim izlascima pa šta je an mislio držat ženu kao u zatvoru pa ona je skrozi u pravu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare