To je to što me zanima!

'Dolazak Porfirija ili bilo koga iz SPC-a korak je ukrivo nakon što su odlikovali ratnog zločinca'

Dolazak bilo kojeg predstavnika SPC-a u Vukovar, nakon što je ta crkva sebi dozvolila da odlikuje ratnog zločinca Vojislava Šešelja, znači "korak u krivom smjeru", rekao je vukovarski gradonačelnik
Vidi originalni članak

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava položio je vijenac na grobu Blage Zadre i Alfreda Hilla, dvojici heroja Domovinskog rata.

Penava je rekao kako je Blago Zadro utjelovljenje pozitivnih ljudskih vrijednosti, kao što su hrabrost i nesebičnost, što je pokazao u najtežim vremenima.

Pitali su ga da komentira dolazak patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija u Vukovar na dan pogibije Blage Zadre. Porfirije je stigao u Vukovar posvetiti obnovljenu pravoslavnu crkvu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dolazak bilo kojeg predstavnika SPC-a u Vukovar, nakon što je ta crkva sebi dozvolila da odlikuje ratnog zločinca Vojislava Šešelja, znači "korak u krivom smjeru". To je definitvno crta koju ja osobno, a vjerujem niti veliki broj Hrvata ne može prijeći, ali o tome su trebali voditi računa ljudi, koji su trebali biti puno produhovljeniji i mudriji. Na žalost, umjesto vjere, ljubavi, i ekumenizma, ponovno smo u realizaciji SPC-a doživjeli istinsku nepatvorenu refleksiju srpske hegemonije -  rekao je Penava.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • 16.10.2022.

    Likovima poput tebe rat, ratno stanje i opci nemir i mrznja odgovara jer tko bi inace znao i glasao za tebe ? Divide et Impera

  • japanokinezjapano 16.10.2022.

    Ovaj Penava kao da ima u ustima dva tvrda bombona sa okusom limuna. Svi samo pričaju a niko da stavi rampu na ulaz u Vukovar i bez posebne propusnice nema unutra.

  • exnebisestelmjesat 16.10.2022.

    Popo Porfirije tražio da dođe ,a Plenkimun i ADZ nemaju haja rec NE

Komentiraj...
Vidi sve komentare