To je to što me zanima!

Doma za Božić: Djevojčici se ostvarila najveća želja

Malena djevojčica Ana (3) živi u zagrebačkom Domu za djecu u Nazorovoj. Ove božićne blagdane provest će s roditeljima i volonterkom
Vidi originalni članak

Kad sam prvi put vidjela Anu (ime izmijenjeno radi zaštite djeteta), imala je tek godinu dana. Samo je šutjela i gledala me. Danas ne mogu zamisliti život bez nje, priča Kristina Švarbić (25) iz zagrebačkih Sesveta koja se već dvije godine, tri dana u tjednu brine za trogodišnju djevojčicu iz Doma za djecu u Nazorovoj. Na dan zajedno provedu oko tri sata, a Ana najviše voli šetati gradom. Sa svojim roditeljima ne živi jer su bolesni, a i zbog siromaštva se ne mogu brinuti o njoj. Njena najveća božićna želja bila je, otkriva volonterka Kristina, provesti Božić s roditeljima. Kući je otputovala u subotu, a u dom će se vratiti u srijedu.
- Upoznala sam Anine roditelje. Dragi su i stvarno se trude da im se ona vrati. Za blagdane će biti kod kuće pet dana pa ću je otići posjetiti i pomoći njenim roditeljima - rekla je Kristina te dodala kako je za djevojčicu pripremila i dar.
- Obožava se igrati plastičnim posuđem pa će joj ove godine Djed Mraz donijeti dječju kuhinjicu - priča volonterka. Kad se Ana jednog dana zauvijek vrati kući, Kristina će i dalje ostati u njezinu životu jer ne može podnijeti da izgubi kontakt s njom zauvijek.
-Volonteri svu svoju pažnju  posvećuju jednom djetetu, što je osobito važno. Daju im ono što odgojitelji ne mogu - kaže Jelica Belošević, voditeljica u Nazorovoj.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • buzdovan 25.12.2007.

    Roditelji su joj bolesni i siromašni. No, Ana će se vratiti zauvijek živjeti s njima!? Jer, oni će preko noći ozdraviti i postati bogati! Koga vi to zajebavate? Nas čitatelje, malu Anu ili nekog trećeg? Od čega su to bolesni? Što rade socijalne službe? Zašto su siromašni? Bezbroj logičnih pitanja bez pravog odgovora Ali bitno je postaviti ovakav idiotski članak koji treba rastužiti i privući pažnju u ove blagdanske dane! Najbitnije je da ste promijenom imena \"zaštitili\" malu Anu!? Od čega to? Od siromaštva? Nije sramota biti siromašan, sramota je biti licemjeran! A vidim, pokrenuli ste i akciju, objavili broj žiro računa za pomoć...Poserem se na ovu zemlju prepunu nepravde, jeftine demagogije i jeftinog novinarstva. Posebno se poserem na socijalne službe! Zašto? Eto, baš zato...Idemo dalje!

  • Hacker-ri 24.12.2007.

    Zaplacem kad saznam da netko izgubi dijete jer nema novaca. A ni vi iz 24 sata se niste potrudili makar ziro racun ili ista stavit u tekst. To je samo zuti tisak koji je samo javio da je netko izgubio obitelj, a sta je sa onima koji zele pomoc a nemogu?

  • Bijela13 24.12.2007.

    Sretno maloj \"Ani\"..i ljepe blagdane joj zelim..

Komentiraj...
Vidi sve komentare