To je to što me zanima!

Domine: Dr. Adalbert Rebić svojom izjavom poziva na linč

Osim što krši načelo jednakosti i nediskriminacije, Rebić neodmjerenom izjavom poziva na netoleranciju i promiče mržnju prema određenoj manjini, ističu Domine
Vidi originalni članak

Udruga Domine reagirala je na izjave teologa dr. Adalberta Rebića te su oštro osudili izjavu u kojoj je pozvao na "urotu pedera, komunista i lezbijki protiv Hrvatske". 

- Osim što krši načelo jednakosti i nediskriminacije, u svojoj neodmjerenoj izjavi za medije, Rebić poziva na netoleranciju i promiče mržnju prema određenoj manjinskoj skupini u društvu, što je podsjećamo, kazneno djelo zločina iz mržnje - naglašavaju u priopćenju koje je potpisala izvršna koordinatorica Domine Mirjana Kučer. 

Ističu kako je svojom izjavom Rebić pozvao na linč žena i muškaraca istospolne orijentacije ili lijeve ideologije ''čega se ne bi posramili ni najvjerniji sljedbenici fašizma i sličnih totalitarnih sustava'', prenosi Dalmacija News

Udruga Zavjet: Karolina Vidović Krišto je žena Hrabrost

Novinarki HTV-a Karolini Vidović Krišto podršku je izrazila Udruga 'Zavjet - Udruga hrvatskih branitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore. 

- Jedna žena, ma tko ona bila, usudila se suprotstaviti  prepoznatom lošem sustavu koji prijeti metastazama cijelom hrvatskom narodu i cijelom hrvatskom društvu. I ne samo jednom, nego dva puta, i kada je u pitanju Vukovar i kada je u pitanju zdravstveni odgoj u hrvatskim školama. Ona, ne bojeći se posljedica, gubitka posla, gubitka egzistencije osobne i svoje obitelji, stavljanja na stup srama i neprihvatljivosti,  ona je odlučila progovoriti i pokazati odgovorno onima kojima mediji u demokratskim zemljama i trebaju služiti da sami donesu svoj sud o nastojanjima da nam se institucionalno nametne ono što ne možemo prihvatiti - istaknuto je u priopćenju koje je potpisao Ivan Rašić, počasni predsjednik Udruge. 

Iskazali su joj podršku i naglasili kako je zaslužila epitet žena Hrabrost. 

- Svi oni koji poštuju čovjeka i njegove vrijednosti, sve one koji poštuju opće dobro, sve one koji se osjećaju domoljubima pozivamo na potporu Karolini Vidović Krišto, jer nam ovakvih žena Hrabrosti treba puno više. Hvala Ti, Karolina, i znaj da nisi sama! - stoji u priopćenju, a prenosi Dalmacija News.

Podsjetimo, u emisiji Slike Hrvatske, koju uređuje Karolina Vidović Krišto emitiran je prilog pod nazivom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?". U prilogu su prikazani dijelovi filma The Kinsey's syndrom te je blaćen lik poznatog znanstvenika i seksologa Alfreda Kinseyja.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • LadislausKish 12.01.2013.

    Gospon Rebić bi trebal znati da ovo ni srednji vek kada je crkva delala kaj je štela.Pogleđte samo kako su prošli svečenici vu Americi i kaj su delali deci a platil je Vatikan iz žepa poreznika.Verujem u gospodina Boga ali ne verujem kaj pričaju ovi naš biškupi i svečeniki ,sem videl kaj jedeju a bogeci kaj su ostali brez posla prose,je pa kaj ti ni sramota.Si ja nekaj mislim da bi crkva kao takova trebala biti kakti u Ameriki iza zida i delaj si i zaradi od čega buš živel ,kaj ne.

  • TomislavKatalinić 11.01.2013.

    Otkud pravo Mirjani Kučer da gospodina Adalberta Rebića uspoređuje sa fašistom? Zar ne shvaća da svojim istupom vrijeđa večinu? Zar su svi koji se ne slažu sa lijevom političkom orijentacijom fašisti? Ili su svi lijevo orijentirani istospolne orijentacije?

  • fidron 11.01.2013.

    A naslov emisije je bio "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja", nisam gledala, niti znam za tu emisiju, za novinarku još manje, ali tema nikako ne stoji. Pedofilija je najgora boleština koju ovaj svijet poznaje i može biti samo temelj za zatvorsku kaznu i sramota je uopće povezati to zlo sa bilo kakvim odgojem. Uvjerena sam da u školi djecu sigurno neće učiti o opravdanosti iste, tako da je tema aludiranje na isključenje zo iz škola. Temu zo sam prestala komentirati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare