To je to što me zanima!

Dominik (2) ima tumor na licu kojeg ne znaju liječiti

Dominik Krijan iz Zagreba ima tumor oko kojeg su i liječnici podijeljeni. Zato ne znaju kako ga liječiti. Tumor mu nekad i krvari, a i teško priča i jede
Vidi originalni članak

Ima samo dvije godine i osam mjeseci, ali već je strastveni navijač Dinama i volio bi jednog dana igrati nogomet poput Luke Modrića. Dominik Krijan, dok ne jurca ispred kuće na zagrebačkim Kozari putevima, uživa u gledanju Spužve Boba, svojeg najdražeg lika iz crtića. Jednako mu je draga Fifi i njezino cvjetno društvo. No velika oteklina na licu ispod dva živahna oka ipak brine njega i njegove roditelje. Dominik od rođenja na licu ima rijedak tumor, koji raste.
Liječnici su podijeljeni - jedni su rekli da je posrijedi hemangiom (kapilarni tumor), a drugi da je lymphangiom (limfni tumor). Nema točne dijagnoze, pa ne znaju ni kako ga liječiti. Očajni roditelji Daliborka i Saša nadaju se da je netko imao slično iskustvo.
- Molimo da nam se javi netko tko je imao ovakav tumor ili netko tko pozna oboljelog. Samo nam treba savjet, da znamo što i kako. Ovako, ne znamo kako postupiti i koga pitati - mole roditelji. S bilo kakvim spoznajama mole da ih nazovu na mobitel 091/2406-100.
Dominiku se stanje povremeno i pogorša, pa tumor počne krvariti. Dječačić, iako druželjubiv, teško priča i razumiju ga samo najbliži. Jede sve teže jer mu sva hrana postaje prevelika i pretvrda zbog bolnog tumora.


NE SMIJE U VRTIĆ

Roditeji Daliborka i Saša svojeg su Dominika upisali i u vrtić kako bi se družio s djecom, ali su ga nakon samo tjedan dana morali ispisati. Teta u vrtiću, naime, zbog velikog broja djece nije mogla dovoljno paziti na to da Dominik u igri ne ozlijedi tumor na licu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • clara 30.09.2008.

    Dragi buzdovane, sigurno bi neki od njih trebali vratiti diplome...ovo nije senzacija, ovo je bolna istina, ovo je bolest, ovo je tuga...tuga bespomoćnosti ljudi koji vole ovo dijete, očajni pokušaji nebi li netko nazvao i rekao: ja znam kako ću vam pomoći...nije novinarstvo nešto čemu uvijek skidam kapu, ali zar ovakvi članci nisu puno puta pomogli...ne piše ovo novinarka iz svog kuta gledanja nego prenosi vapaj onih koji su bespomoćni...a vjeruj, teško je kad staneš pred zid, zid iza kojeg ne vidiš dalje, a pred njim sve što imaš i voliš najviše na svijetu, tvoj maleni anđeo...roditelji ovog djeteta trebaju pod hitno van iz Hrvatske potražiti pomoć i to uz potporu MINISTARSTVA i našu naravnu, jer tko zna tko je sljedeći?!

  • buzdovan 29.09.2008.

    Ovakvi članci ne pomažu apsolutno nikome! Zašto o medicini ne piše netko tko ima bar malo znanja o toj tematici. Poštovana novinarka ni sama ne zna bit problema, ali je zato odlučila napraviti senzaciju! Da li liječnici ne znaju o kakvom se tumoru radi, da li ga ne znaju liječiti ili dijete nije ni bilo na pregledu kod adekvatnog stručnjaka!? I onda se pomoć traži od čitatelja 24sata!? Majko moja, pa ako će nesretnog dječaka liječiti čitatelji onda zatvorimo medicinski fakultet i sve zdravstvene ustanove. Ili umjesto toga, pišite korektne članke s više istinitih informacija, a manje senzacije... A ako je, ne daj Bože, samo djelić iznesenog istina, onda ministar zdravstva i svi liječnici koji su bili u kontaktu s nesretnim dječakom trebaju pod hitno vratiti stečene diplome...

  • Keksolino 29.09.2008.

    Probajte dijete odvesti u neku od privatnik onkoloskih ordinacija...Sretno,nadam se da ce mališan ozdraviti !

Komentiraj...
Vidi sve komentare