To je to što me zanima!

'Domoljublje i hrabrost doveli su Hrvatsku do neovisnosti...'

Od razoružanog, gotovo golorukog naroda, izgradili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku koja je danas jamac sigurnosti, suvereniteta, teritorijalne cjelovitosti, rekao je Plenković...
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja uputio čestitku hrvatskom narodu, posebno hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te naglasio da je njihovo domoljublje, entuzijazam i hrabrost, uz vizionarsku politiku hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Hrvatsku dovelo do neovisnosti i međunarodnog priznanja.

"S ponosom se prisjećamo veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluje kojom je oslobođen najveći dio tada okupiranih područja Republike Hrvatske. Oluja je označila pobjedu u Domovinskom ratu i konačni poraz politike velikosrpskog Miloševićevog režima te su stvoreni preduvjeti za promjenu strateškog odnosa snaga u BiH koji su doveli do Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma", podsjetio je Plenković.

Istaknuo je kako je zahvaljujući domoljublju, entuzijazmu i hrabrosti hrvatskih branitelja, vođena vizionarskom politikom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Hrvatska doživjela neovisnost i međunarodno priznanje te postala snažan čimbenik mira i stabilnosti u ovom dijelu Europe i svijeta.

"Od razoružanog, gotovo golorukog naroda, izgradili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku koja je danas jamac sigurnosti, suvereniteta, teritorijalne cjelovitosti i opstojnosti hrvatske države i naroda", naglasio je te dodao kako su u Oružanim snagama nasljednici najboljih - mladi i odlučni vojnici u koje se ulaže i koji će kontinuirano razvijati nove sposobnosti kao čuvari naših vrijednosti i mira. 

Plenković je ustvrdio da se Hrvatska u protekle 22 godine suočila s brojnim političkim, sigurnosnim, gospodarskim i socijalnim izazovima. ali i dodao da je zemlja, unatoč zahtjevnim okolnostima, ostvarila ključne nacionalne ciljeve izgradnje demokratskih institucija i članstva u EU i NATO-u.

Danas, vodeći Vladu, odgovorno upravljamo zemljom, štitimo nacionalne interese i razvijamo prosperitetno gospodarstvo te stabilan i održiv financijski sustav, poručio je.

"Sjećanje na naše branitelje i duboko poštovanje, osobito prema onima koji su svoje živote utkali u temelje države, obvezuje nas da s optimizmom i u slozi nastavljamo s podizanjem kvalitete života ljudi, zapošljavanjem i stvaranjem novih radnih mjesta, gospodarskim rastom i razvojem te unaprjeđenjem tolerantnog i uključivog društva", poručio je u čestitki premijer Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 180

  • slavić 07.08.2017.

    i na plotu piše!

  • Blacky8 06.08.2017.

    Domoljublje i hrabrost doveli su Hrvatsku do neovisnosti! To je točno, ali u tome vi gospodine Plenkoviću nemate nikakve zasluge, isto kao i 95% ostalih hrvatskih političara. Zato ne kitite se tuđim perjem i pokušajte za promjenu učiniti nešto da zemlju izvučete iz krize, a ne da je pokopate do kraja.

  • kormilar 06.08.2017.

    HDZ se "kiti" zaslugama dr. Tuđmana, ali na žalost ne provodi njegovu politiku, osim onog dijela o 200 - 300 bogatih obitelji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare