To je to što me zanima!

Domoljubna koalicija za izbore prijavila krivu stranku HRAST

Domoljubna koalicija navela je kao partnera Hrvatski rast - HRAST kojeg vodi Željka Markić, a ne HRAST - pokret za uspješnu Hrvatsku kojeg vodi Ladislav Ilčić
Vidi originalni članak

Nakon što je u ponedjeljak u ponoć istekao rok za predaju kandidatura Državnom izbornom povjerenstvu postavilo se pitanje koji je HRAST u Domoljubnoj koaliciji s HDZ-om

Nakon što su kandidature objavljene na stranicama DIP-a, t-portal piše da su u HDZ-u 'zabrljali' i DIP-u dostavili krivo ime koalicijskog partnera. Iz screenshota koji su objavili vidljivo je da je kako partner naveden Hrvatski rast - HRAST koji vodi Željka Markić, a ne HRAST - pokret za uspješnu Hrvatsku koju vodi Ladislav Ilčić, koji je kao partner dobio četvrto mjesto na listi u 3. izbornoj jedinici. 

Na stranicama DIP-a HRAST Željke Markić naknadno je prepravljen je u Ilčićev HRAST. Od Državnoj izbornog povjerenstva za sada nismo dobili odgovor je li Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om na izbornim listama kao partnere navela krivo ime koalicijskoj partnera ili je došlo do tehničke pogreške prilikom unosa. 

Ni, Ilčić nam nije znao odgovoriti u čemu je problem navodeći da sve sad provjerava. 

- Znam da je ključni domet izvješće iz registra političkih stranaka koje smo predali sadržavalo točno ispisano ime stranke - rekao nam je Ilčić. 

U DIP-u za t-portal napomenuli da objavljene liste nisu službene te da je sa zaključenjem njihove predaje u ponoć počeo teći rok od 48 sati u kojem se liste pregledavaju kako bi se mogle ispraviti nepravilnosti. 

No, na društvenim mrežama već su krenuli komentari na račun HDZ-a i partnera. 

- Kad ne znaš nabrojati pet točaka programa vrlo je teško točno nabrojati osam stranaka svoje koalicije. Čak i kad imaš šalabahter i blesimetar - napisao je na Facebooku ministar uprave Arsen Bauk.

Idi na 24sata

Komentari 287

  • 20.10.2015.

    Vaso krivo prepis'o. Opet samo 70%, a ne sve. I normalno da je ispalo samo HRAST. Plačem od smijeha.

  • 20.10.2015.

    Monty Python je ništa u odnosu na današnji HDZ. Suze mi idu od smijeha. I onda HDZ nekome može reći da je NESPOSOBAN ??? Pa ni obrazac ne znaju ispuniti !!! Monty Python sramite se, HDZ je ipak bolji zabavljač naroda.

  • Lalala5 20.10.2015.

    Kako nisu Njemce zamolili da im predaju liste? Je li Karamarko uspija naučit oni 5 falša točaka,to mu je bilo previše,a još i ovo! Mlad je,naučit će!

Komentiraj...
Vidi sve komentare