To je to što me zanima!

Domovnicu i rodni list za bebu čekali dva mjeseca

Goran i Dijana Bulić su prije dva i pol mjeseca dobili kćer. Djevojčica je domovnicu i rodni list dobila prije 4 dana. Dokumenti su se zagubili...
Vidi originalni članak

Goranu (28) i Dijani Bulić (28) iz Kaštel Gomilice prije dva i pol mjeseca rodila se kći, a domovnicu i rodni list dobila je tek prije četiri dana. Nakon privikavanja na novog člana obitelji Goran je krenuo prikupljati dokumente za djetetovu prijavu. U Matičnom uredu u Kaštel Sućurcu predao je zahtjev za domovnicu i rodni list tri tjedna nakon rođenja kćeri. Trebali su biti gotovi za desetak dana. Kad je došao po njih, papirima nije bilo ni traga. Nazivao je i dolazio dan za danom i naposljetku su mu u Kaštelima rekli da su se papiri zagubili u Splitu. U splitskome matičnom uredu rekli su mu da ga treba kazniti jer još nije prijavio dijete.
- Odgovorio sam joj da bi trebalo kazniti njezinoga kolegu koji je izgubio dokumente, a ona mi je spustila slušalicu - kaže Goran. Prošlog četvrtka obećali su mu dokumente za pet dana.
Zašto ne sutra, pitao je. Odgovor je bio da “kolegica bere masline”. Goran je potom zaprijetio medijima i tek je tada dobio dokumente. U Matičnom uredu Kaštel Sućurac nisu mogli komentirati ovaj slučaj bez šefa, a njega jučer nije bilo.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sprinterica 03.11.2009.

    mi smo relativno brzo dobili dokumente ali u njima 30% krivih podataka od datuma rođenja do drugih stvari i tako je ispravljanje trajalo tjedan dana, a sve su imali napisano samo je trebalo prepisati ali ni to nisu bili sposobni

  • kulenica 03.11.2009.

    u ovakivim situacijama pomaže jedino kad bi savjesni službenici dobili po džepu

  • Barca4Ever 03.11.2009.

    pa šta sad? jesu papiri rješeni? mislim strašno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare