Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Domovnicu i rodni list za bebu čekali dva mjeseca

Goran i Dijana Bulić su prije dva i pol mjeseca dobili kćer. Djevojčica je domovnicu i rodni list dobila prije 4 dana. Dokumenti su se zagubili...

Ivo Čagalj/Pixsell
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
7 komentara

Goranu (28) i Dijani Bulić (28) iz Kaštel Gomilice prije dva i pol mjeseca rodila se kći, a domovnicu i rodni list dobila je tek prije četiri dana. Nakon privikavanja na novog člana obitelji Goran je krenuo prikupljati dokumente za djetetovu prijavu. U Matičnom uredu u Kaštel Sućurcu predao je zahtjev za domovnicu i rodni list tri tjedna nakon rođenja kćeri. Trebali su biti gotovi za desetak dana. Kad je došao po njih, papirima nije bilo ni traga. Nazivao je i dolazio dan za danom i naposljetku su mu u Kaštelima rekli da su se papiri zagubili u Splitu. U splitskome matičnom uredu rekli su mu da ga treba kazniti jer još nije prijavio dijete.
- Odgovorio sam joj da bi trebalo kazniti njezinoga kolegu koji je izgubio dokumente, a ona mi je spustila slušalicu - kaže Goran. Prošlog četvrtka obećali su mu dokumente za pet dana.
Zašto ne sutra, pitao je. Odgovor je bio da “kolegica bere masline”. Goran je potom zaprijetio medijima i tek je tada dobio dokumente. U Matičnom uredu Kaštel Sućurac nisu mogli komentirati ovaj slučaj bez šefa, a njega jučer nije bilo.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message