To je to što me zanima!

Don Grubišić: Tijekom studija sam se zaljubio i htio odustati

Don Ivan Grubišić u velikom intervjuu za Jutarnji list priznao je kako je na studiju teologije dva puta sumnjao u svećenički poziv te što je mislio o Franji Tuđmanu
Vidi originalni članak

Don Ivan Grubišić u intervjuu za Jutarnji list otkrio je kako je tijekom studija teologije osjetio ''krizu'' svećeničkog poziva jer se zaljubio. Rekao je kako je na trećoj godini studija htio odustati od poziva i oženiti se. Nakon razgovora s duhovnikom odlučio je nastaviti. Prisjetio se kako je tijekom ređenja još jednom posumnjao u svoj odabir, ali mu je opet pomogao razgovor. 

Na pitanje o Franji Tuđmanu rekao je da je nakon čitanja knjige ''Velike ideje, mali narodi'' pozitivno mislio o prvom hrvatskom predsjedniku. Tada je prijatelje nagovarao da se učlane u HDZ. Kada se pojavio HSLS, počeo simpatizirati tu stranku. Istaknuo je kako je shvatio da Hrvatskoj trebaju promjene nakon što Franjo Tuđman poslije Oluje nije "sankcionirao one koji su počinili stvari zbog kojih smo i dalje bili pred vratima Europe". Rekao je i kako Savezom za građansku i etičku Hrvatsku planira izaći na izbore.

>>> Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Sonador 31.07.2011.

    On je jedini svečenik čije mišljenje cijenim. Vodi se stvarnom, a ne nametnutom etikom i moralom. Da je njegova stranka izborna opcija ne bih se dvoumila za koga glasati. Jedino što mi nije jasno je kako ga Crkva, to leglo kriminala, zbog njegovih zdravorazumskih stavova nije već davno izopčila?

  • NemamPosao 31.07.2011.

    O zašto nisi mister pogana usta

  • čamil 31.07.2011.

    A jeli ta fatalna žena bila Mirjana Nazor?

Komentiraj...
Vidi sve komentare